Dinsdag 10 september. De dag van de 3 stranden. Eerst gezwommen in Lambinou. Hierna doorgereden naar Paralia Potistika, hier weer gezwommen en in de middag naar Pralia Theotokou

GPS N 39°11'30,1” E 23°20'37,5” Aan zee. Hier geslapen.

Woensdag 11 september. Naar de punt van Pilion gereden, Trikerion, het verste dorpje en Ag.Kyriaki bekeken. Teruggereden naar Milina. Hier bij de camping, gezwommen.

Donderdag 12 september. Vertrokken via Volos via de snelweg naar een plekje ten zuiden van Limia. Hier is een gratis termaalbad, overgebleven van wat ooit vast een mooi gebouw geweest is. Hier lekker in gelegen met de rest van de krakkemikkigen uit Lamia. GPS N 30°48'15,3” E 22°29'42,1” Hierna zijn we doorgereden naar Thermopilon, 4 km verder. Hier is een heel warme beek, 40°, verder niets meer van een kuuroord. Het lokte niet aan om hier ook in te gaan. Alles was groen en glibberig. Hierna zijn we doorgereden naar een camping verder naar het oosten.

Vrijdag 13 september. Verder gereden naar een skigebied ten noorden van Karpenissi, op 2100m hoogte in het Timfristos gebergte. We hebben nog een paar uur gewandeld maar het waait heel erg hard. Het is gevaarlijk om boven op de bergen te zijn. Het uitzicht is door de laag hangende wolken niet zo spectaculair als het bij helder weer zou kunnen zijn. GPS N 38°56'29,5” E21°48'23,2”

Zaterdag 14 september. Lekker geslapen onder het dekbed. Het is hier fris 's nachts. Het is nu mooi weer. Geen wind, blauwe lucht, dus gaan we nog een keer naar boven. En dat is de moeite waard. Spectaculair uitzicht! 

 

 

 

We zijn om een uur of 2 verder gereden. Een erg mooie rit. Mooie kloof, mooie uitzichten. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tegen zessen waren we in Kapsoraui aan het Trichonis meer. GPS N38°30'31,7” E 21°36'33,7”

We staan aan het meer en hebben eerst even gezwommen. Onderweg brak de stang van de vuilwatertank. Met touw en tie rips weer aan elkaar gefreubeld.

Zondag 15 september. Weer een stukje opgeschoven. Niet veel bijzonders gezien onderweg. Om 3 uur waren we op een mooi plekje aan de zee bij Astokos. GPS N 38°30'26,5”E 21°01'54,4“

Op een gegeven moment kwamen er 10 wilde zwijnen aanwandelen. Ze hebben tot een uur of 7 om lopen wroeten op zoek naar eten. Gezwommen en gelezen.

Maandag 16 september. Maar weer verder, een mooie route langs de kust. Naar Préveza, waar een burcht op de rotsen staat. Deze was dicht. Wat rondgelopen. Het regende af en toe erg hard. Via de tunnel (€ 5,-) onder een kanaal door naar het noorden. 

Doorgereden naar Nikopolis, een zegestad van Augustus. De stadsmuren, stadion, een klein amfitheater en stadspoorten zijn nog aanwezig.

We staan weer aan zee. 's Middags langs een weggetje gereden om te zwemmen en om te slapen bij een jachthaven, 200m verderop in Mitikas. GPS N 39°00'32,6”E 20°42'50,9” De zee is vandaag erg ruw.

Maak jouw eigen website met JouwWeb