26 tot en met 29 juni 2014 Ieper

Woensdag 25 juni om half 6 in de namiddag zijn we  vertrokken naar een camperplaats bij Rozendaal, in Oud Gastel, een plaats bij een camperbedrijf., coördinaten: N 51.56432   E 4.46315  Alle voorzieningen aanwezig.

Donderdag 26 zijn we doorgereden naar Ieper. Ieper heeft een camping met camperplaatsen maar die was vol. Achter de camping is een gratis parkeerterrein met gedoogplaatsen voor campers.

Coördinaten:N50,84762 E 2,89338 We stonden hier gemiddeld met 7 campers.

's Middags gefietst omdat het mooi weer was. Een stuk van de Vredesroute die langs de frontlinie van de WO I loopt en  langs begraafplaatsen uit WO I, Hill 60 en Hill 62, dit zijn kunstmatige heuvels die indertijd strategisch lagen. Een mooie route door een mooi landschap.

s' Avonds om 8 uur is er onder de Menenpoort een herdenking voor alle slachtoffers speciaal van de 1e wereldoorlog en voor alle slachtoffers uit andere oorlogen.  Er is elke avond een herdenking. Er komen bussen vol mensen en in het bijzonder Engels sprekende scholieren.

Vrijdag 27 juni hebben we Ieper bekeken, het Flandersfield museum bezocht, patat gegeten en bier gedronken.

Zaterdag 28 juni weer gefietst via de knooppunten. De omgeving is erg mooi hier. Behan heeft wat koorts

Zondag 29 juni regent het en Behan heeft nu flink koorts. We besluiten om naar huis te gaan. Achteraf een prima beslissing wat de griep van Behan betreft.