We zijn twee keer in het voorjaar naar Gaasterland geweest, we wilden door omstandigheden niet ver weg. De eerste keer waren we op een camping bij Bakhuizen en de tweede keer bij de jachthaven in Warns. 

 

We zijn eerst naar Sloten geweest en hebben daar een Stadswandeling gelopen. Na de lunch zijn we naar het museum van Sloten geweest. 

De volgende dagen hebben we veel gefietst, Naar Oudemirdum met een prachtig bezoekerscentrum, naar Balk met een leuk centrum, naar 't Mirnser Klif en nar Laaksum, de kleinste haven van Nederland.

We kwamen toevallig in Hemelum een Russisch Orthodoxe kerk tegen. Toen we het informatiebord lazen kwam er een mevrouw langs. Ze wilde de poes eten geven en heeft ons uitgenodig binnen te kijken.

 

 

 

 

 

 

 

Het Rijsterbos. Rond 1900 werden hier houtsnippen gevangen. Men spande een net tussen twee stokken. De prijs van een houtsnip was toen 5 gulden per stuk. Er stonden wel 10 vang-constructies in de omgeving. 

 

 

 

 

Dit is een luchtwachttoren Oudemirdum

 

De luchtwachttorens zijn overal in Nederland geïnstalleerd om vijandige vliegtuigen op te merken, die lager zouden kunnen vliegen dan de toenmalige radar waar kon nemen. Er was een speciale dienst voor in het leven geroepen: het Korps Luchtwacht Dienst, kortweg de KLD. De bemanning, min of meer vrijwilligers, verklaarden de lettercombinatie als: kijken-luisteren-doorgeven. De dienst bestond al voor de oorlog, maar is vanaf het begin van de jaren-vijftig pas goed georganiseerd. Toen verrezen ook de karakteristieke luchtwachttorens.

 

Klokkenstoel van Mirns, een Canadese molen en een verdronken boerderij waarvan een stukje van het dak nog boven water uit steekt.

                            Stavoren                                                                                                       Hindeloopen

Workum met de fontein van Leeuwarden culturele hoofdstad                   Workumer kamer

Gildebaren, de kleine zijn voor kinderen

Maak jouw eigen website met JouwWeb