25 juni. We zijn eerst naar Murten geweest, een stadje met een klein centrum omgeven door een stadsmuur, een kasteel en leuke straatjes. We hebben hier een tijdje rondgekeken. Je kon ook op de stadsmuur en in een paar torens.

Hierna zijn we naar Magdalena - Einsiedelei - Räsch gereden. Het was even zoeken, maar wel de moeite waard. Twee kluizenaren hebben van 1680 tot 1708 talrijke ruimten in de rotsen uitgehouwen. Deze rotsen bestaan uit zandsteen ontstaan uit zandduinen. De rotswand was heel steil met onderaan een riviertje. Eerst kwam je in een kerk met in de rotsen uitgehouwen toren en van daaruit kon je in woonvertrekken, een keuken, kelder, waterbron en werkruimte komen. Wel heel speciaal.

We zijn doorgereden naar Fribourg, ook een stad met een stadsmuur en 2 kastelen, mooie bruggen en een kathedraal.
We staan nu op de parkeerplaats van een skilift naar de berg Berra, mooi rustig. Coördinaten N 46 41'11" E 7 9'15" geen voorzieningen.

26 juni. We hebben vandaag gelopen door de Jaunbeek kloof. Een prachtige kloof met steile, hoge kalksteen rotsen, kleine tunnels, een stuwmeer en een hangbrug. Het was een mooie tocht. We zijn 5 uren onderweg geweest.
Hierna zijn we naar het meer van Gruyère gereden. Hier is een gratis camperplaats op een mix parking. Wc aanwezig. Coördinaten N 46°37'34" E 7°5'37". We hebben gezwommen en een tijdje in de zon gelegen. Een welverdiende rust.

27 juni. We zijn naar het kasteel van Gruyère geweest. Het ligt boven op een berg. Het is erg mooi van binnen, allemaal verschillende stijlen. Er is ook nog een stukje oude stad met een muur er omheen. Er zijn veel restaurants en souvenier winkeltjes.
We zijn 's middags doorgereden naar Lenk in het Simmendal (bij Zweisimmen naar het zuiden). We staan nu op de camping. €26,- per nacht.

28 juni. We zijn met de lift naar boven gegaan naar bijna 2000 meter. Hier hebben we 5 uren gewandeld. Een erg mooie tocht. Niet zwaar want bijna alles was op hoogte. We hadden uitzicht op bergen van 3400 meter. Prachtig.

29 juni. We zijn naar het volgende dal gereden en staan nu op de camping Rütti in Stechelberg. De laatste camping in het dal en een kilometer vanaf de liften. Het is een Acsi camping en we hebben nog net het voorseizoen tarief. CHF 22,00.
We zijn 's middags het dal verder in gelopen en een weggetje omhoog. We hebben een mooi uitzicht op de bergen met sneeuw.

30 juni. We zijn met de liften naar Mürren geweest. Mürren ligt boven op een plateau en is autovrij. Iedereen moet met de grote lift naar boven en naar beneden. Er kunnen heel wat mensen mee.
We hebben 7 uren gewandeld en zijn in totaal meer dan 600 meter omhoog gelopen. Boven heb je een schitterend uitzicht op de hoge met sneeuw bedekte bergen, oa de Jungfrau, Eicher en Munch. We hadden een prachtige dag.

1 juli. We gaan weer verder. Eerst naar het Burgseeli, een klein zwemmeertje met water van 26 graden door een bron. Het is nu een soort zwembad met entree en het ligt vlak bij Interlaken.
Om 2 uur zijn we doorgereden naar Thun. Een middeleeuws stadje met rivieren. Er werd gezwommen en gesurft op de golven van de sluizen. Het is dan ook 37 graden.

We staan nu op een mix-parking in Münsingen. Geen voorzieningen. Coördinaten N46°52'55"

E 7°34'7" Een erg rustige plaats aan de rand van het dorp. Zondags gratis. Dagkaart CHF 5,00