Donderdag 19 maart

We zijn vanochtend naar Doornenburg gereden, een camperplaats bij het grootste kasteel van Nederland. Coördinaten N 51°53'39” E 6°0'4”

Nadat we de camper geïnstalleerd hebben en gegeten hebben, zijn we een knooppuntenroute gaan fietsen. Het is hier mooi met allemaal rivieren en dijken waar over je kan fietsen. Er zijn pontjes over de Linge en over de Rijn, dus je kunt alle kanten op.

Vrijdag 20 maart

Vanochtend hebben we eerst 3 uren gewandeld. Vandaag is de bijna gehele zonsverduistering. Het moet tussen 10 uur en 11.30 uur te zien zijn, alleen, het is erg mistig. Geen zon te bekennen.

's Middags hebben we nog een eind gefietst.

Zaterdag 21 maart

Het is regenachtig vandaag. We zijn verhuisd naar Cuijk (Vianen) ten zuiden van Nijmegen. Coördinaten N 51°42'57” E 5°50'41”

Het is een erg mooie camperplaats met een toilet, douche en zelfs een wasmachine en er is veel ruimte op het terrein. Om een uur of 3 werd het droog. We hebben weer een eind gefietst. De omgeving is hier heel anders. Veel meer bomen, grote kerken en kapelletjes langs de weg.

Zondag 22 maart

We zijn op de fiets naar het Afrika museum bij de Heiligelandstichting geweest. Het is een mooi museum, bestaand uit een binnen- en een buitenmuseum. In het binnenmuseum staan allemaal objecten uit verschillende landen van Afrika en in het buitenmuseum verschillende nagebouwde dorpjes en woningen. De route er naar toe en terug is ook mooi met veel heuvels en vergezichten. Toen we weer bij de camper waren hebben we nog een uurtje buiten in de zon gezeten. Dat kon met de jas aan.

Maandag 23 maart

Op de fiets naar Nijmegen. Weer een mooie omgeving. Vlak vergeleken met gister. We hebben een stadswandeling gelopen, maar Nijmegen viel erg tegen. Volgens ons boekje was er nog veel te zien, maar het is voornamelijk nieuwbouw. Dat klopt op zich wel, want Nijmegen is in 1944 plat gebombardeerd door de Amerikanen. Er staat nog een mooie waag en een mooie kerk en verder nog wat torens. De musea waren vandaag dicht want het is maandag.

 

 

 

Dinsdag 24 maart

We zijn naar Mierlo gereden 50 km of 1 uur rijden, alles over secundaire wegen, Nynke is vandaag jarig en omdat we de laatste jaren niet bij haar op de verjaardag konden komen zijn we, nu ze in Nederland zijn, bij haar op bezoek geweest. Ze hebben een huisje gehuurd in een vakantiepark. Het was een leuke dag met kinderen en kleinkinderen.

's Avonds na het warm eten zijn we weer naar huis gereden.

Het was een mooie week, met erg koude nachten.