Donderdag 20 maart 2014

We zijn 's ochtend eerst naar Leeuwarden gereden omdat het waterpompje niets deed. De monteur kwam tot de ontdekking dat het pompje doorgebrand was en heeft er een nieuwe in gezet. Hierna zijn we naar Assen gereden.

Een camperplaats met 5 plaatsen, gratis, met stroom en water en legen van het toilet. coordinaten: N 53°0'1" E 6°34'19"

Na het eten zijn we lopend naar het Drents museum gegaan. hier is een tentoonstelling over mummies, die we graag wilden zien.

Hierna de fietsen opgehaald en 50 km. gefietst naar het zuiden. Het is hier altijd mooi!

Vrijdag 21 maart 2014

We zijn vandaag naar Papenburg gereden, de camperplaats is een groot parkeerterrein waar je mag overnachten. coordinaten: N 53°4'33" E 7°23'32" gatis, geen voorzieningen. Via de website van de VVV hadden we kaarten voor een bezoek aan de "Meyer scheepswerf" gereserveerd voor 2 uur vanmiddag. Deze hebben we eerst opgehaald. Na het eten zijn we lopend naar de VVV gegaan waar de bus zou vertrekken voor de rondleiding. We liepen langs een kanaal met een viertal museumboten en uitleg hierover en een oude molen.

De bus vertrok om 2 uur. We hebben het bezoekerscentrum bekeken en de 2 grote hallen waar de schepen als een soort bouwpakket in elkaar gezet worden. Men bouwt hier enorm grote cruse schepen, de grootste ter wereld die nog net door het Panamakanaal kunnen. De schepen worden in vier delen gebouwd, met de zijkanten open. Hier worden de hutten in geschoven en daarna wordt de zijkant dicht gemaakt. Een groot cruseschip wordt compleet met alles er op en aan in 18 maanden gebouwd.

We zijn weer naar de camper gewandeld, nu langs de andere kant van het kanaal.

Zaterdag 21 maart 2014

Vanochtend een stukje van de Eemsroute gefietst richting het noorden tot Leer. We hebben Leer bekeken, een aardig stadje met wat oude gebouwen. Het waait erg hard dus hebben we de trein terug genomen.

We zijn in de loop van de middag verhuisd naar Emden, een mooi plaatsje aan de haven, vlak bij het centrum. Coordinaten N53°21'49" E7°12'31" kosten per nacht 8 euro, douche, wc en legen toilet 0,50 euro. We hebben de binnenstad bekeken. Wel leuk. Het meest bijzonder zijn een stuk of 15 bunkertorens van minstens 5 verdiepingen, waarin de bevolking tijdens de oorlog kon schuilen voor bombardementen.

Zondag 23 maart 2014

We zijn eerst naar Greetsiel gereden. Een leuk klein dorpje met leuke hoekjes en een visservloot.

Verder naar Norden, Norden heeft een leuk marktplein. Toen naar Norddeich, hier vertrekken de veerboten naar de eilanden en er is een vissersvloot.

Toen naar Dornumersiel. Hier is een zandstrandje, camping en een haven.

Hierna naar Jever in het binnenland, een leuk stadje met een slot, molen en veel kerken. Er staat ook een grote bierbrouwerij van Jeverpils. Hier staan we op de camperplaats, coordinaten N 53°34'33" E 7°53'26", de prijs is 8 euro, te betalen bij een benzinestation wat dicht was. wc legen is gratis, water en/of stroom 2 euro. Het is een rustige parkeerplaats bij sportvelden.

Langs de kust is het erg plat en leeg, net het noorden van Groningen en meer het binnenland zie je meer struiken langs de weilanden, een beetje de Friese wouden.

maandag 24 maart 2014

We zijn verhuisd naar Wilhelmshaven, coordinaten N53°32'4" E 8°6'4", een mooie camperplaats bij een zwembad/sauna. Kosten 8 euro, water 1 euro/100 liter. We hebben 's ochtends lekker in de zon gezeten, 's Middags op de fiets naar de stad. Er is een lange dijk langs de kust waarover je langs het wad kunt fietsen.Het bezoekerscentrum over het Wad was dicht omdat het is maandag is vandaag. We hebben in het totaal bijna 30 km gefietst.

's  Avonds na het eten hebben we nog 2 uren gezwommen in het erg mooie zwembad.

dinsdag 25 maart 2014

Na de koffie zijn we weer rustig naar huis gereden. De afstand was 210 km.