2 juli. We zijn tot 6 km voor Bern gereden in een dorpje. Onze gedachte was dat je daar gemakkelijker parkeren  kan dan in Bern. (we hebben steeds moeite een parkeerplek te vinden in een stad, alles is of een parkeerkelder waar we niet in passen of voor 1 of 2 uren). Maar het was ook moeilijk in het dorpje. Uiteindelijk is het gelukt, maar toen we weer terug waren kwam een meneer ons vriendelijk vertellen dat het een privé straat is.
We zijn op de fiets naar Bern geweest, waar we met een stadswandeling het oude centrum bekeken hebben.

Om een uur of 3 zijn we verder gereden naar Willisau. Coördinaten N 47°7'9" E 7°59'53" Alle voorzieningen, CHF 5,00. Een mooie rustige plek achteraan op een groot leeg parkeerterrein.
Na het eten hebben we het stadje bekeken. Dat was de moeite waard.

3 juli. Vanmorgen hadden we veel regen en onweer. We waren van plan naar Duitsland vlak bij Bazel te rijden, maar de buienradar geeft aan dat we wat verder naar het noorden moeten. We zijn nu in Breisach aan de Rijn, ook een oud stadje met een kerk boven op de berg.
Coördinaten N 48°1'46" E 7°34'33" Alle voorzieningen. Hoe langer je blijft, hoe goedkoper. Wij blijven 3 nachten voor €13,-
Vanmiddag hebben we ruim 30 km gefietst langs de Rijn. Dit viel wat tegen want je zag alleen maar bos.
Vanavond hebben we een stadswandeling gelopen. Dat was wel leuk.

4 juli. We hebben een fietsroute gefietst om de Kaiserstuhl heen. Dit is een bergje waarop veel druiven verbouwd worden. Het is een mooie route langs veel dorpjes, waarvan enkele met een oude stadskern. In de loop van de middag werd de lucht steeds donkerder en op een gegeven moment begon het heel hard te regenen en te onweren. Gelukkig waren we net in een dorpje waar we konden schuilen. We hebben in totaal 74 km gefietst.

5 juli. We zijn op de fiets naar Neuf Brisach geweest, 7 km verder, over de Rijn in Frankrijk. Het is een vestingstadje met verdedigingswerken. Zo groot hebben we het nog nooit gezien. We hebben hier een stadswandeling gelopen. Het regent steeds, dus vanmiddag boodschappen gedaan en verder niets.

's Avonds hebben we nog een stadswandeling in Breisach gelopen.

6 juli. We zijn naar Ahrweiler aan de Ahr gereden, 380 km waar we 6 uren over gedaan hebben, het is vrijdag en het is erg druk op de weg met heel veel wegwerkzaamheden.
's Avonds hebben we Ahrweiler bekeken, een stadje met een stadsmuur en 4 torens. Er staan veel vakwerkhuizen en een grote wit met gele kerk.

7 juli. We zijn naar Gouda gereden en staan nu op Klein Zwitserland. 300 km in 3 1/2uur.
's Middags hebben we een eind gefietst langs de Reewijkse plassen. 65km.
8 en 9 juli gaan we op familiebezoek en dan weer naar huis. Zwitserland is en blijft mooi.