Donderdag 3 september. We zijn vandaag 200km verder naar het zuiden gereden via de A75. Deze is gratis  in ieder geval tot Millau. Hier zijn we van de autoroute afgegaan en onder het viaduct van Millau doorgereden tot aan het bezoekerscentrum. Hier wordt uitgelegd hoe het viaduct in 3 jaar tijd gebouwd is en hoe groot en dik alles is. Het is een heel groot project geweest met allemaal indrukwekkende details.

Hierna zijn we 5 km doorgereden naar Peyre, een heel mooi dorpje, tegen de rotswand aan geplakt. Leuk om te bekijken. We zagen hier een bordje met "camping  Le Katalpe". Via internet bekeken dat dit een kleine natuurcamping is met 12 plaatsen aan de Tarn, 4 km verder in het volgend dorpje Compregnac. Coördinaten N 44°4'55.5" E 2°57'36.9"
We kunnen vanaf de camping in de Tarn komen om te zwemmen. We zijn een stukje stroomopwaarts gelopen en hebben ons mee laten drijven. De Tarn stroomt hier niet snel en is op sommige plaatsen aardig diep.

Vrijdag 4 september. We zijn via een mooie route naar Roquefort gereden om beroemde kaas te zien liggen in de kelders. Er zijn in ieder geval 4 grote kaasfabrieken, bij 3 mag je gratis in de kelders en bij de 4e krijg je een rondleiding voor €5,- We hebben gekozen voor het gratis bezoek aan de kelders. De kaas wordt gemaakt van schapenmelk. Tijdens het bereiden van de kaas wordt een bepaalde "champignon" aan de kaas toegevoegd. Dit geeft de schimmelwerking en de pittige smaak aan de kaas. Er zijn natuurlijke openingen in de rots die de lucht in de kelders laat ventileren en het er een constante temperatuur van10 graden laat zijn. In de kelders rijpt de kaas. Wel leuk om te zien.

Hierna zijn we naar La Couvertoirade gereden. Een fort-stadje uit de tijd van de Tempeliers. Er is nog een volledige stadsmuur met torens en een kasteel. Verder veel middeleeuwse straatjes en een kerk. Leuk stadje.
Voor de overnachting zijn we naar Nant gereden waar je gratis 1 nacht naast het zwembad mag staan. Geen voorzieningen. Coördinaten N 44°01'11" E 3°18'13

Zaterdag 5 september. We zijn eerst via kleine wegen door een prachtig landschap naar Millau gereden omdat we boodschappen moesten halen. Hierna zijn we via kleine wegen naar het oosten gereden. Uiteindelijk kwamen we bij de Abime de Bramabiau aan. Dit is een onderaardse rivier in een hele hoge steile grot, op sommige plaatsen 400 meter hoog. Je kon er met een gids in, de rondleiding duurde meer dan een uur. Erg mooi allemaal. We staan nu op de parkeerplaats van de Bramabiau, coördinaten N 44°07.350' E 3°28.815'  Gratis, zonder voorzieningen. Tijdens onze avondwandeling zagen we via een uitzichtspunt uit op het plateau waaronder de rivier loopt en de kloof zelf met de waterval. Heel bijzonder om te zien hoe steil de wand is.

Zondag 6 september. We zijn weer verder gegaan. Na een klein eindje rijden kwamen we bij een weggetje naar Nîmes-le-Vieux. Dit zijn allemaal rotsformaties die na erosie blijven staan. Er was een wandelroute uitgezet van 5 kilometer. We hebben er 3 uur over gedaan. Het was een prachtige omgeving.

Hierna zijn we naar Florac gereden, een klein stadje met een kasteel en wat oude gebouwen. Hier staan we op de camping municipal. Coördinaten

N 44°18'30.0" E 003°35'58.2"  €11,80 zonder stroom. Prima plek aan een riviertje.

Maandag 7 september. We zijn vanochtend naar Ste-Enimie gereden, een middeleeuws stadje met leuke hoekjes, een kasteel en een minder mooie kerk. Hierna zijn we via het plateau naar le Rozier gereden, vlakbij is de Belvedere met mooi uitzichtspunt en het maison des Vautours, maar die was dicht. Het is maandag. Daar gaan we morgenochtend naar toe. We waren om 4 uur op de camping municipal. € 17,- met stroom en wifi. Coördinaten N 44°11'26.6" E 003°12'16.2"

Dinsdag 8 september. We zijn naar het Maison des Vautours geweest, 4 km vanaf de camping. Hier was een film over de verschillende soorten gieren. Er komen 3 soorten in Frankrijk voor. Interessant, temeer omdat we een Nederlandse ondertiteling hadden. Super. Zie je niet vaak in Frankrijk. Hierna gingen we naar een uitzichtspunt waar verrekijkers opgesteld stonden. Deze waren gericht op gieren die boven op een rotspunt zaten en er omheen vlogen. Prachtig! Verder was er nog een tentoonstelling over de gieren.

Hierna zijn we over het plateau naar Montpellier le Vieux gereden. Door erosie ontstane grote rotspunten in een beboste omgeving. Hier hebben we 4 uren gewandeld.
We staan nu op de parkeerplaats van Montpellier le Vieux, wc en water aanwezig. Coördinaten N 44°08'25.0" E 03°12'09.5" Je mag blijkbaar op alle parkeerterreinen van de parken staan. Het werd ons zelfs aangeboden door de dame van de kassa.

Woensdag 9 september. We zijn vandaag weer verder naar het zuiden getrokken en staan nu op de zandstrook onder Montpellier bij Palavas les Flots. Een hele aparte omgeving. Water voor de kust, een dijk en dan een kanaal, weer een strook land en dan de Middellandse zee.
We hebben vanaf 3 uur op het strand gelegen. Prachtig weer en lekker water. We staan op de camperplaats coördinaten N 43°32'00.8" E 003°55'40.6"  Het kost hier €12,- stroom €2,- een grotere plaats + €3,- Er zijn toiletten en douches, toegankelijk met een code.

's Avonds nog even het stadje in geweest, het is hier toeristisch met veel hotels en eetgelegenheden.