Vlaggetjesdag Urk, 16 t/m 20 mei 2012 (met de CCN)

 

Woensdagavond 16 mei waren we om 19,00 uur op de camping van Urk. Snel gegeten en toen naar de camperklets, gevolgd door Bingo, waarvan de opbrengst van ruim € 600,- bestemd was voor “vissers voor vissers”. Er waren schitterende prijzen. Wij hadden 2 keer bingo, met als prijs o.a. een digitaal fotolijstje.

 

Donderdag 17 mei hebben we Urk bekeken. Leuk stadje, we hebben er de hele dag rondgezworven. 's Avonds was er een zangbijeenkomst met een Brassband, 7 Urker koren en samenzang in een veilinggebouw. Mooi!

 

 

 

Vrijdag 18 mei de hele dag gefietst. Eerst naar Tollebeek waar een barak staat uit de tijd van de inpoldering (1930 – 1943). Er woonden 2 gezinnen in de barak. Na de inpoldering werden er stenen huizen gebouw.

 

 

Verder naar Nagele. Hier is het nieuwe dorp gebouwd onder toezicht van 8 architecten. De opdracht was “platte daken” wat tot op heden nog het geval is. Er is o.a. een gedeelte gebouwd door Rietveld.

We zijn nog naar het architectuurmuseum geweest. Niet zo indrukwekkend, veel ontwerpen en tekeningen van de architecten.

Hierna zijn we naar Schokland gefietst. Het dorpje hadden we al 2 keer bekeken en aan de parkeerplaats te zien was het er erg druk, dus dat hebben we deze keer overgeslagen. Wel zijn we het voormalige eiland rondgefietst en kwamen vlak bij de dijk uit. We zijn langs de dijk weer terug naar Urk gefietst. Een mooie tocht!

's Avonds was er nog een klein kampvuur waar wij niet zo veel zin in hadden. De meeste CCN-ers niet, zo te zien, de opkomst was erg klein.

 

 

Zaterdag 19 mei moest Behan paraat staan om te leren hoe je vis moet fileren. Er was o.a. schol en rode poon. Nog een hele kunst om de vis netjes van kop en ingewanden te ontdoen. Na het fileren werd de vis gebakken en konden de mensen van hun eigen gefileerde vis proeven.

Om een uur of 1 zijn wij naar Urk gefietst, het was vlaggetjesdag. We konden mee met een vissersschip voor de vlootschouw. Leuk om alles eens vanaf het water te bekijken.

Verder nog wat rondgekeken bij de kraampjes die er stonden.

's Avonds zijn we met een schip het water op geweest om naar het vuurwerk te kijken. Mooi vuurwerk uit een andere positie dan we gewend waren.

 

Zondag 20 mei de camper weer reisvaardig gemaakt en op de parkeerplaats van de camping gezet. We wilden nog ongeveer 20 km wandelen i.v.m. de Slagtemaraton die er over een maand aankomt. We zijn heen en terug langs de zeedijk gelopen richting Lemmer. Er staan 50 windmolens langs dit stuk dijk. Leuk traject zo langs het water. Om 18 uur waren we weer thuis.

We hebben een mooi weekeind gehad.

Maak jouw eigen website met JouwWeb