Afsluitdijk 10 - 12 april 2015

Vrijdag 10 april.
We rijden vaak over de Afsluitdijk en zien dan 2 camperplaatsen, aan beide kanten één. Omdat ik op vrijdag in Harlingen moet werken vinden we dat een goede aanleiding om op de Afsluitdijk te gaan staan, mede omdat we al een hele tijd zeggen: Daar willen wij ook eens naar toe. We staan nu op de gedoogplaats aan de Friese kant van de Afsluitdijk, vlak bij de brug en sluizen..

Coördinaten N 53°04' 34.3"

O 005°20' 14.1". Een prachtig plekje.

Zaterdag 11 april.
We zijn over de Afsluitdijk naar den Oever gefietst, een lang gekoesterde wens van Behan. Het waait nogal en hoe later het wordt, hoe harder het begint te waaien. We hebben het op de heenweg in de wind. Het gaat niet snel en het is hard werken. En het begint ook nog te motregenen. In den Oever staat een visboer bij het begin van de Afsluitdijk. Hier hebben we een bak kibbeling, raspatat en warme chocolademelk/koffie gekocht. We komen weer wat bij want we zijn toch wel koud geworden. De terugweg was een makkie. Met een snelheid van boven de 35 km per uur zijn we weer naar de camper gewaaid.
Tegen zessen zijn we naar Amsterdam gereden voor familiebezoek. Om een uur of half 11 zijn we naar de camper plaats van Amsterdam gereden op de NDSM werf. Coördinaten N 53°23'54" E 4°54'4" Een prachtige rustige locatie vlak bij de pont naar het station en dus naar het centrum.

Zondag 12 april.
We zijn vanochtend naar het Amsterdams museum geweest in de Kalverstraat.. Een mooi museum, zeker de moeite waard. Na nog een tijdje door de stad gewandeld te hebben waren we om een uur of 3 weer terug bij de camper. Nog even met een kopje thee in de zon gezeten en toen weer terug naar huis.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb