Bloembollentoertocht en nog 2 dagen den Helder, 27 – 30 april 2012 (met de CCN)

 

We werden vrijdag 27 april op camping “de Nollen” in Callantsoog verwacht. Als welkom kregen we een bos tulpen en een bakje met narcissen.

Om 19.30 uur de “Camperklets” met uitleg over het te volgen programma van de volgende dagen.

Wij zijn om 21.00 uur nog even naar zee gelopen. De zee moesten we even zien nu we er zo dicht bij zijn.

Zaterdag 28 april om 9.30 uur zijn we met alle campers vertrokken voor een heel mooie toer langs de bollenvelden                                                                         

Om 10.30 uur een koffiestop bij loonbedrijf M.Konijn in St. Maartensvlotbrug. Hier hebben we een rondleiding over het bedrijf gekregen. Erg interessant om te zien en te horen hoe hier gewerkt wordt.

Hierna verder via de bollenvelden naar fa. Kapiteijn in Breezand, een bedrijf voor bollenexport en veredeling. Hier ook een rondleiding gehad. Een groot bedrijf, erg interessant.

De bedoeling was dat we in Breezand op de fiets de mozaïeken zouden gaan bekijken maar omdat het erg regende en heel had waaide zijn we met de campers in colonne langs de mozaïeken gereden. De inwoners van Breezand hadden met de bloempjes van de hyacinten hele mooie mozaïeken gemaakt. Prachtig om te zien.

Hierna zijn we naar de camperplaats in den Helder gereden, gelegen in de “Museumhaven Willemsoord”, een prachtige locatie. 's Avonds in het “Schipperscafé” een kopje koffie gedronken, waarna we in groepjes het lichtschip bekeken hebben, een rondvaart door de haven gemaakt hebben en uitleg kregen over het restaureren van een kotter. Hierna heeft Paul Schaap nog uitleg gegeven over het ontstaan van Willemsoord, een vesting van Napoleon en koning Willem I.

zondag 29 april hebben we afscheid genomen van onze mede-camperaars.

We hebben een eind gewandeld langs zee en hierna naar het Maritiem museum, wat erg interessant was.

Maandag 30 april was het schitterend weer, we zijn gaan fietsen langs de duinen en door het binnenland via Breezand en Anna Paulowna terug. Hier waren erg veel prachtige mozaïeken te zien.

's Avonds weer naar huis.