We zijn naar het Nationale Park Adrspach gegaan, naar Camp Kamenec in Teplice nad Metuji. GPS N 50º35'32'' E 16º9'59'' 90 km. Van de beheerder kregen we een wandelkaart. We hebben nog een paar uur gelopen door het bos en kwamen langs de rand van het Nationaal Park. Veel klimmen en klauteren.

Zaterdag 2 juli. Op de fiets naar het Nationale Park Adrspach. 6 km. Het park bestaat uit hoge kalkstenen rotsformaties in grillige vormen, waar een prachtige wandelroute is uitgezet van 5 km. We zijn hier uren geweest. Erg mooi. Weer naar de zelfde camping als gisteren.

Zondag 3 juni. 175 km gereden naar Olomouk. Het was een mooie route en duurde bijna 5 uren. Onze dame van de Garmin leidde ons door Polen. En tot onze grote verrassing kwamen we langs een heel mooie bedevaartkerk in Wambierszyce. We hebben hier een tijdje rondgekeken. Olomouk heeft geen camping, we zijn door gereden naar Prostejov, GPS N 49°28'121'', E 17°2'47'' 16 km ten zuiden van Olomouk. We waren de enige gasten.

Maandag 4 juni. Olomouk bekeken. Een erg mooi stadje met heel veel grote kerken. De H.Drievuldigheidszuil staat op de UNESCO lijst.

We zijn verder gereden naar Zdár nad Sázavou, 125 km. GPS 49.59177, 15.91889 een rustige camping aan een meer.

Dinsdag 5 juni. Naar de Sint Johannes Nepomukkerk (Jan Nepomucky) in Zdár nad Sázavou geweest, ongeveer 2 km vanaf de camping. Deze is gebouwd in 1720 door Santini. Zowel de kerk als de decoraties maken veelvuldig gebruik van het getal 5. De kerk staat ook op de UNESCO lijst.

Hierna doorgereden naar Litomyšl. Een mooi centraal plein met gekleurde gevels en arcaden. We zijn naar het Pernštejnpaleis geweest. De muren zijn uitbundig gedecoreerd met graffiti. Er zijn mooie zalen in het paleis en een uniek klein theatertje waar alles van hout is. Dit paleis staat ook op de UNESCO lijst. We zijn ook nog naar het “Portmoneum” geweest, een huis, van top tot teen beschilderd door de kunstenaar Jozef Váchal. Hierna 35 km gereden naar Hradec Králové, waar we alweer een erg rustige camping vonden. GPS 50.20707, 15.89232

Woensdag 6 juni. Hradec Králové bekeken. Een mooi oud centrum. Er is veel te zien. We zijn er een paar uur geweest. Hierna 57 km gereden naar Kutná Hora. 

We hebben eerst de kathedraal van de Heilige Maagd Maria bekeken in Sedlec, een voorstadje van Kutná Hora. De kerk bestaat uit een curieus knekelhuis. Een priester heeft van de botten van het kerkhof schitterende dingen gemaakt, o.a. een kroonluchter. Hier vlakbij is een prima kleine camping. GPS 49.96468 15.30272 Er was volop plaats en het is prachtig weer, daarom zijn we na de koffie een eind wezen fietsen.

Donderdag 7 juni. Kutná Hora bekeken. Het hele centrum staat op de UNESCO lijst. Het is inderdaad een mooi centrum met prachtige kerken.

Om een uur of 12 zijn we vertrokken voor een rit van 197 km naar Karlovy Vary. Onze Garmin Truus vond het nodig dat we Praag ook nog te zien kregen. Op een gegeven moment zagen we de Praagse burcht liggen! Na 5 uren kwamen wij bij de camperplaats van Karlovy Vary aan. GPS 50.233444, 12.86787 Een prachtig plekje op 300m afstand van het centrum. We zijn nog een paar uur de stad in geweest. Prachtig! Het is een kuuroord gesticht in de 14e eeuw, vanaf de 18e eeuw kwam de jetset hier water nippen. Dat water nippen kan nog steeds. Je moet hiervoor een kannetje kopen, dan kun je uit het handvat drinken van het “gezonde” water van 60 graden. We hebben ons de ogen uitgekeken. Erg mooie stad.

Vrijdag 8 juni. Nog 2 uren Karlovy Vary bekeken. Het was weer de moeite waard. We zijn hierna richting huis gereden. Het eerste stuk ging niet vlot, allemaal kleine wegen en dorpjes. We zijn naar Celle gereden, ten noordoosten van Braunschweig in Duitsland. We staan op de camperplaats Schutzenplatz GPS N52.62721 E10.07392 Prima plaats met voorzieningen, er stonden meer dan 50 campers. 's Avonds Celle bekeken, een stad met meer dan 300 vakwerkhuizen in de binnenstad. Erg mooi.

Zaterdag 9 juni. We hebben een eind gefietst en zijn met een omweg bij het voormalige concentratiekamp Bergen-Belsen uitgekomen. Indrukwekkend om hier rond te kijken.

Om 4 uur waren we weer reisvaardig en zijn naar huis gereden.