18 juni. We zijn weer naar de kloof van Trient gereden. De mevrouw van de kaartjes vertelde gister dat er mooie wandelpaden hoger bij de kloof langs lopen. Deze hebben we gelopen. Het eerste stuk was mooi, verderop erg steil omhoog door het bos. We zijn 3 1/2uur onderweg geweest.
We zijn doorgereden naar het meer van Genève, de Franse kant. Hier zijn gratis camperplaatsen en Acsi campings. Op de noordoever is bijna niets, alleen bij Lausanne, maar daar zijn we al geweest. We zijn nu in Anthy sur Leman, gratis camperplaats aan het meer met alle voorzieningen. Coördinaten N46°21'31" E 6°25'18". Er zijn hier 5 plaatsen, wij hadden de laatste.

19 juni. We hebben vanochtend een eind gefietst naar het oosten langs het meer van Genève en vanmiddag gezwommen. Het is warm vandaag.
We staan nog op dezelfde plaats als gister.
20 juni. We zijn op de fiets naar het westen geweest, naar Yvoire, een middeleeuws stadje aan het meer. We hebben wat rondgelopen. Het is een leuk stadje met een hoop winkeltjes.
Vanmiddag hebben we weer gezwommen. Het is warmer dan gister, we staan nog steeds op dezelfde plaats.

21 juni. We gaan vandaag weer verder. We willen eerst naar de Lidl, maar het lijkt van een afstand net alsof er een hoogtebeperking voor de inrit zit. We parkeren dus in de zijstraat. Als we bijna bij de winkel zijn zien we dat de hoogtebeperking bij de buren staat, dus besluiten we de camper op te halen. Maar tot onze grote verbazing wil hij niet starten. Er gebeurt niets. Er brand niet één lampje. Na wat denkwerk is Behan naar de Mercedes garage aan de andere kant van de straat gegaan. Één van de monteurs sprak gelukkig Engels. Hij komt tot de conclusie dat de accu stuk is maar zijn garage heeft geen grote accu's. Via een stroomapparaat kunnen we starten en kunnen we naar de Fiatgarage een paar straten verder rijden. Hier waren ze erg behulpzaam. Ze hebben de auto meteen in onderzoek genomen en er een nieuwe accu in gezet. Dit was dus wel het probleem. Na een uur was alles weer in orde. We hadden geluk dat we bij een garage voor de deur gestrand waren.
We zijn via Genève en Saint George naar het Lac de Joux gereden. Hier is een camperplaats, maar die zag er rommelig en erg ongezellig uit. We zijn 3 km doorgereden naar Camping à la Ferme. Een terrassencamping aan het meer. €22,- We mogen waterfietsen, surfplanken en kano's lenen.
We hebben een klein rondje op de waterfiets gedaan, maar dat vinden we niets. Dan maar zwemmen. Het water is lekker warm. Het is prima hier.

stenen muurtjes, deze staan op de UNESCO lijst

22 juni. We hebben vanmorgen het meer rond gefietst. Het was niet zo ver, 24 km, maar door onze gedeeltelijk alternatieve route via een mountainbike route zijn we lang onderweg geweest.
Vanmiddag hebben we een kano geleend en zijn een stuk gaan varen. Het waait nogal stevig en door de golven kwam er steeds water binnen. We zijn 2 keer aan de kant geweest om de kano te legen. Het kanoën is wel leuk. Na afloop hebben we nog even gezwommen maar door de wind zijn we erg koud geworden.

23 juni. We hebben vandaag Orbe bekeken. Een stadje met een middeleeuwse stadskern. Het is een leuk stadje.

Hierna zijn we naar een parkeerplaats gereden bij Creux du Van. We hebben een uur gelopen, toen kwamen we bij een prachtig natuurverschijnsel. Loodrechte wanden waar je langs kunt lopen. We hebben ervan genoten. Na een wandeling weer terug naar de parkeerplaats hebben we lekker in de zon gezeten en gegeten. Tegen achten zijn we de berg op gereden naar een parkeerterrein waar je gratis mag overnachten. Coördinaten N 46°56'11" E 6°42'57" geen voorzieningen.

24 juni. We zijn naar een parkeerplaats gereden vlak bij de Areuse kloof waar we naar toe gelopen zijn. Het was een kort mooi stukje met erg steile wanden en een mooi boogbruggetje. We zijn 2 uren onderweg geweest.

Hierna zijn we doorgereden naar Neuchatel waar we vlak bij de binnenstad op een parkeerplaats voor bussen gestaan hebben. Gelukkig zonder bekeuring. We hebben bij de VVV een stadswandeling gehaald. Neuchatel heeft een mooie oude binnenstad met een kasteel en een grote kerk met een dak van gekleurde dakpannen die in een patroon gelegd zijn.
We zijn verder gereden naar Mont Vully. Je kunt vanaf hier alle hoge bergtoppen van de Alpen zien liggen. Een prachtig gezicht. Op de parkeerplaats mag je overnachten met de camper. Coördinaten  N46°57'50" E 7°5'39" gratis, geen voorzieningen.