Vrijdag 6 november zijn we naar Edam gereden. We hebben een plattegrond met bezienswaardigheden bij de VVV gehaald en een paar uur door het stadje gelopen. Het is een leuk historische stadje, oorspronkelijk levend van de kaas.

Hierna zijn we naar Volendam gereden. Hier is maar 1 straat die nog een beetje de moeite waard is. Alleen is deze straat "de Dijk" een aaneenschakeling van souvenirwinkels, restaurants en snackbars. Niets aan.
We zijn doorgereden naar de camperplaats van Amsterdam. Coördinaten:  N 53°23'54"  E 4°54'4" Rustige plaats aan het IJ, € 18,-
Zaterdag 7 november. Met de pont over het IJ naar het centraal station en verder lopend naar het Joods museum. Hier hebben we een paar uur rondgekeken. Het museum is gevestigd in een synagoge waar beneden de rituelen en gebruiken uitgelegd werden en waar boven op de vrouwenvleugel de geschiedenis van de joden vanaf 1600 verteld werd. Interessant.
Verder kan je op hetzelfde kaartje naar een synagoge die nog in gebruik is. Alleen vandaag niet omdat het zaterdag is, de joodse heilige dag. Via een wandeling door de joodse wijk kun je ook nog naar de schouwburg vanwaar de joden gedeporteerd werden naar Auschwitsch. Hier was ook nog een interessante tentoonstelling.  Dit alles was erg indrukwekkend.

Zondag 8 november. Aan het eind van de ochtend zijn we naar het museum stoomgemaal Cruquius gegaan, ooit het grootste stoomgemaal ter wereld, dat tussen 1849 en 1852 de Haarlemmermeer leeggepompt heeft. Het gemaal heeft 8 zuigerpompen die d.m.v. stoom in 3 1/2 jaar de hele polder leeggemalen hadden. Sinds 2002 wordt het gemaal hydrolisch aangedreven, waardoor de 8 zuiger pompen weer werken.
Hierna zijn we weer naar huis gegaan.