Donderdag 3 september 2020.

We zitten midden in de coronacrisis. Onze camper staat nog bij de douane in Costa Rica en wij willen graag nog een paar weken met vakantie, dus hebben we de tent van zolder gehaald. Daar kunnen we ook nog prima mee weg. We besluiten eerst naar de Vulkaan Eifel te gaan omdat dat niet zo ver weg is en we er nog nooit zijn geweest. We bespreken een camping in de buurt van Mending, camping Siësta. We zijn er om een uur of 3, zetten de tent op en gaan later nog een stukje lopen. 

Vlakbij is de Wingerts bergwand. Dit is een 40 meter dikke laag, ontstaan door een vulkaanuitbraak 12.900 jaar geleden. In een paar dagen was het landschap volledig veranderd en alle mensen en dieren die er leefden zijn dood. 

Hier onder staat de uitleg en een tijdstaatje waarin te zien is dat bijna de hele laag (40 meter) in 14 dagen ontstaan is.  

Er staan allemaal uitlegborden langs de wand. Het een erg interessant.

Vrijdag 4 september gaan we op de fiets naar het Vulkaanbezoekerscentrum in Plaidt. Hier wordt van alles over de vulkaanuitbarsting verteld. 

Hierna gaan we naar Römerbergwerk Meurin bij Kretz. Hier werd door de Romeinen al Tufsteen opgegraven. 

Het is allemaal verder dan we dachten. Aan het eind van de dag hebben we 65 km gefietst en dat met al die heuvels hier.

Zaterdag 5 september 2020. We gaan vandaag op de fiets naar het vulkaanmuseum in Mending, 10 km fietsen. Het is een erg interessant museum met 2 indrukwekkende filmen.

Hierna zijn we naar het Lavadome geweest, 500 meter verder. Dit is een 30 meter diepe steengroeven onder het dorpje. Hier werden bazaltblokken en molenstenen uitgehouwen.

                                                                                             en een basalt groeve van tegenwoordig.

 

 

 

 

 

 

Mending

Zondag 6 september 2020. We zijn verhuisd naar een camping ten zuiden van Würzburg, camping Kalte Quelle. Vanuit hier kunnen we een stuk van de Romantische Strasse bekijken.

Nadat we de tent opgezet hebben gaan we nog een stuk fietsen. Eerst naar het noorden langs de Main, vlak bij Würzburg over een brug en langs de andere kant van de Main weer naar het zuiden. Weer over een brug en zo terug naar de camping. Onderweg komen we langs Winterhausen, een leuk dorpje, waar deze kerk en huizen staan.

Maandag 7 september 2020. We gaan op de fiets naar Würzburg en halen bij de VVV een stadswandeling. 

Dinsdag 8 september 2020. We hebben vandaag een stukje van de Romantische Strasse gereden. We zijn eerst naar Wertheim gereden.

Verder naar Lauda                                                                   en naar Bad Mergentheim

Woensdag 9 september 2020.

Vandaag gaan we weer fietsen naar Festung Marienberg in Würzburg en daarna fietsen we nog een eindje om en komen toevallig in een heel mooie tuin bij een landhuis. 

 

 

Het is Coronatijd, we moeten in Duitsland overal waar je de lucht niet kan zien een mondmasker dragen. 

Donderdag 10 september 2020. We gaan weer met de auto verder langs de Romantische Strasse, eerst naar Weikersheim. Hier staat een kasteel met een heel speciale ridderzaal. De koppen van o.a. herten en beren komen hier uit de muur. We mochten het niet fotograferen. Jammer, dat mocht de vorige keer wel. Er is ook een mooie tuin bij.

Na dit moois bekeken te hebben gaan we naar Röttingen.                      En dan naar Creglingen

Dan gaat het weer verder naar Rothenburg

Vrijdag 11 september 2020. 

We gaan vandaag verhuizen. We zijn nu op camping Ringlesmühle bij Utzmemmingen, niet ver van Nördlingen. Nördlingen is op fietsafstand (9 km) over een bijna vlakke weg. We komen toevallig op deze camping terecht omdat hij in de buurt van Nördlingen ligt, niet duur is en erg rustig. 

Maar eerst gaan we onderweg verder waar we gister gebleven zijn.

Eerst naar Schillingsfürst                                                               dan naar Feuchtwangen

                         en verder naar Dinkelsbühl