Donderdag 20 augustus hebben we 700 km gereden tot onder Parijs. We staan op een camperplaats in Milly-la-foret. Een gratis plaats vlak bij een dorp met alle voorzieningen. Prima rustige plaats Coördinaten N 48°23'53 E 2°28;48” .We zijn 's avonds nog even naar het centrum gelopen. Hier staat een antieke houten markthal.

Vrijdag 21 augustus. We zijn naar Orléans gereden en vanaf daar langs de Loire naar het westen naar Chécy. We staan hier op de camping municipal voor € 14 zonder stroom.
's Middags zijn we eerst naar het oosten gefietst maar hier hield het fietspad op. Hierna naar het westen tot in Orléans. Dit laatste stuk was mooi. Er loopt een soort kanaal langs de Loire, dit is een mooi gezicht. Het is niet het officiële Loire fietspad, dat gaat hier langs de andere oever.

Zaterdag 22 augustus. We zijn verhuisd naar Sully. Hier staat een mooi kasteel, we hebben alleen de buitenkant bekeken. Er is een mooie gratis camperplaats, Coördinaten N 47 46'16.5" E 002 23'04.5" Alle voorzieningen aanwezig.
We zijn op de fiets naar Gien geweest via de Loire fietsroute. Wel een mooie tocht. Gien heeft een groot kasteel en een kerk, die boven de stad uit komen. Verder is er weinig te zien.

's Avonds zijn we nog naar Sully geweest. Hier is een stadswandeling, aangegeven met borden op de muur. Het is een aardig stadje maar de bezienswaardigheden stellen niet zoveel voor.

 

 

 

 

 

Zondag 23 augustus. We zijn naar Briaire gereden. Hier staat een mooie kathedraal en er is het Pont- Canal. Dit is een brug/kanaal over de Loire naar het ontwerp van Eiffel. Wel leuk om dit eens te zien.

Hierna zijn we naar Bourges gereden, er is hier een rustige camperplaats aan beide kanten van een weg aan sportvelden. Coördinaten N 47°04'33" E 2°23'56" Alle voorzieningen aanwezig, gratis.
We hebben een stadswandeling bij de VVV gehaald in het Duits. Er staat een prachtige kathedraal, welke op de UNESCO lijst staat. Verder is er een route uitgezet over de vroegere stadsmuur. De muur is weg maar er staan veel mooie gebouwen op de fundamenten.

's Avonds als het donker is is er nog een rondgang door het verlichtte centrum. Je moet de blauwe lampen volgen. Hier en daar is muziek en worden er beelden op muren geprojecteerd.

Maandag 24 augustus. We zijn via de autoroute tot bijna Clermont-Ferrand gereden, via Manzat naar de meander in de rivier Queuille. De rivier vormt hier een hoefijzer.

Hierna zijn we naar  het stuwmeer en het (trein)viaduct van Fases gereden.
We staan nu op de camping municipal van Miremont, € 6,70 zonder stroom. Coördinaten N 45°54'01.1 E 002°42'44.0 Een bijna lege kleine rustige camping.

Dinsdag 25 augustus. We hebben vanochtend een eind gewandeld langs een riviertje. Er is ons via de bordjes een "gorge" beloofd maar die kwamen we niet tegen. Wel een mooie tocht.
Vanmiddag hebben we een eindje gefietst. Het viel in het begin wat tegen want het is hier best heuvelachtig. Later leek het wat te wennen. We hebben in totaal 24 km gefietst. Niet ver maar wel zwaar af en toe.
Vanavond hebben we nog even bij het kasteel van Miremont gekeken, het ligt vlak buiten het dorp. Een mooi kasteeltje wat je kunt huren zo te zien.
We zijn nog op de zelfde camping als                                                                                                                                             gister.

Woensdag 26 augustus. We zijn vanochtend weer verder getrokken. We zijn naar de Puy des Domes  gereden. Dit is een dode vulkaan die 10.000 jaar geleden uitgebarsten is. Er liggen hier in de omgeving nog veel oudere vulkanen, die zijn 500.000 jaar oud. Er is een muildierpad waarlangs je lopend naar de top kunt. Het duurt 3 kwartier naar boven. Best te doen. Het is een echte toeristenberg want er gaat ook een treintje naar boven. Boven zijn er wandelwegen gemaakt, hierdoor lijkt het niet erg druk. Het uitzicht is prachtig. Je ziet heel veel vulkanen liggen, soms is de krater nog goed zichtbaar.

Hierna zijn we naar de camperplaats van Clermont-Ferrand gereden. Coördinaten N 45°47'54" E 3°6'51" alle voorzieningen, € 8,- Deze camperplaats is geen aanrader. Er loopt een drukke straat langs met veel geluidsoverlast.