Zaterdag 1 juni 2019 zijn we uit Kopenhagen vertrokken. We zijn met de veerboot van Helsingør naar Helsingborg gegaan. Een stukje na de veerboot kregen we een lekke band, gelukkig net op een stukje met dubbele rijbaan. We hebben gelukkig een reservewiel mee. Na een tijdje zit dat onder de camper en kunnen we verder.
We zijn verder gereden naar Kullaberg, een landtong vlak boven Helsingborg. Hier zijn mooie rotsen en kun je een stukje wandelen. Later hebben we langs de noordkant ook nog een stuk gelopen. Na een lange afdaling kwamen we bij een inham waar van planken hele bouwwerken gemaakt zijn.
We hebben een camperplaats gevonden bij Rekekroten, gratis. Coördinaten N56.24156 E12.67174. Een toilet iets verder richting pier.

Zondag 2juni 2019. We zijn een landtong opgeschoven en naar Torekov gereden, een vissersdorpje. Best wel leuk. Hierna naar Hovs Hallar, een stuk kust met mooie rotsformaties. We hebben hier een tijdje rondgelopen.
Verder op kwamen we bij Hov waar achter de kerk 2 megalieten en 3 grafheuvels zijn. Via Båstad, niet veel aan, zijn we vertrokken richting Stockholm. We zijn gekomen tot Huskvarna. Hier is een camperplaats aan het Våtternmeer. Coördinaten N57.79294 E14.25942 gratis met een toilet.

Maandag 3 juni. We zijn eerst naar een bandenbedrijf geweest voor een andere band. Dit bedrijf zat vlak bij onze overnachtingsplaats. Er zit een andere band onder en de reserveband zit weer op zijn plaats.
We zijn verder gereden naar Gränna, een stadje aan het Vätternmeer. Er worden hier veel zuurstokken gemaakt. Wel bijzonder. We zijn verder gereden via de "zonnebloemroute", over kleine weggetjes. Een mooie route. Onderweg kwamen we bij de Rökstenen, een uitzonderlijke runensteen uit de 9e eeuw.
Verderop ligt Vadstena met een slot, een haven, een oud stationsgebouw met treinen en leuke straatjes. We hebben hier een tijdje rondgekeken en zijn daarna doorgereden naar Linköping. Hier is een vliegtuigmuseum van de luchtmacht. Op het parkeerterrein mag je gratis overnachten. Coördinaten N58.411098 E15.5267 Het is prachtig weer. We hebben de hele avond buiten gezeten.

Dinsdag 4 juni We hebben het vliegtuigmuseum bekeken. Je mag er gratis in. Het is vooral voor mannen erg interessant.
We zijn naar Stockholm gereden waar we een camping gereserveerd hebben. Alle campings in het centrum waren vol. We staan nu ineen buitenwijk op camping Klubbbensborg in Hägersten. €28,00 per nacht.

Woensdag 5 juni. We zijn met de metro naar het centrum gegaan. We zijn eerst naar het stadhuis geweest waar we een rondleiding in het Engels hebben geboekt. We zijn in de blauwe zaal geweest waar de Nobelprijzen uitgedeeld worden. De zaal was eerst blauw geverfd maar de architect vond het niet mooi. Alle blauwe verf werd er weer afgebikt. Er zijn nog een paar erg mooie zalen te bezichtigen.

Hierna hebben we de Gamle Stan, het oude centrum, bekeken met allemaal smalle straatjes. We kwamen bij het koninklijk paleis uit waar net de wisseling van de wacht begon. Een hele happening. Er speelde ook een fanfare. Hierna hebben we een veerboot genomen naar een eilandje waar het Openlucht Museum is. Er waren oude huizen, bijna allemaal dicht en dieren. Het is een graad of 30, de dieren zaten lekker binnen.
Nadat we weer met de veerboot naar de Gamle Stan gevaren waren hebben we hier gegeten. De fanfare gaf een concert op een plein. Heel mooi! We waren om 8 uur weer thuis.

Donderdag 6 juni, zijn we eerst naar Anundshög gereden, een terrein met 3 grafheuvels en 5 hunnenschepen gemaakt van rechtopstaande stenen in de vorm van een schip met een ronde platte steen als mast.

We zijn verder gereden naar de Fulamijn, een kopermijn, oude huisjes en een museum. Het museum is vandaag gratis omdat het een Nationale feestdag is. De kopermijn is al een jaar of 20 buiten gebruik, het was niet meer lonend. Er zijn nu weer plannen om de mijn weer in gebruik te nemen, de koperprijs is weer erg hoog. Er is een gigantisch gat te zien, ontstaan doordat 3 mijnschachten ingestort zijn. Er waren geen doden omdat het toen een vrije dag was. Het bijproduct van de mijn is de kleurstof voor de rode verf die hier op bijna alle houten huizen zit. Deze fabriek werkt nog steeds.
We blijven hier vannacht, coördinaten N60.60132 E15.698 toilet en douche. Overnachten is vandaag gratis, de parkeermeter is stuk.

Vrijdag 7 juni. We zijn naar Gävle gereden. Dit was wel een aardig stadje. We zijn hierna naar Söderhamn gereden, naar het Flygmuseum, hier staat de hele serie Saab vliegtuigen. Het was wel aardig allemaal.
We hebben overnacht vlak boven Sundsvall. Coördinaten N62.49913 E17.40424 gratis, geen voorzieningen

Maak jouw eigen website met JouwWeb