Enkhuizen – Hoorn 4-8 oktober 2013

We hebben grootse plannen. We zijn 5 dagen vrij en willen in ieder geval een half rondje om het IJsselmeer, dan kunnen we een andere keer de andere helft doen. Maar het loopt anders.

Vrijdagochtend 4 oktober gaan we al vroeg op stap, vanuit Friesland over de afsluitdijk naar Enkhuizen. Hier is een camperplaats aan de haven. GPS N 52.69806 E 5.29005

We gaan vandaag naar het Openluchtmuseum, de buitenlocatie. We zijn van plan hier even snel doorheen te lopen om nog eens naar het vissershuisje van de pake van mijn moeder te kijken. Maar het museum is, ondanks dat we hier nog niet zo lang geleden geweest zijn, toch interessant. We blijven uiteindelijk tot aan het eind van de middag. We gaan lopend weer terug naar de camper.

Zaterdag 5 oktober gaan we naar de VVV voor een stadswandeling. Deze lopen we tot we bij de binnenlocatie van het Openluchtmuseum zijn aangekomen. Hier gaan we naar binnen want deze hebben we nog nooit gezien. Ook een interessant museum met veel oude schepen en tentoonstellingen van dorpen rond het IJsselmeer. Hierna vervolgen we de stadswandeling. Een mooi stadje met veel bijzondere locaties.

Als we weer naar de camper lopen zien we een bord met reclame voor de boot en de stoomtram. Eerst met de boot naar Medemblik, dan met stoomtram naar Hoorn en dan met de NS weer terug naar Enkhuizen. We zien dat in oktober dit rondje op zaterdag en zondag mogelijk is en dat dit met de museumkaart gratis is. En zondag wordt het ook mooi weer, dus een beslissing is snel genomen.

Zondag 6 oktober schepen we 's ochtends in en zitten lekker in het zonnetje aan dek. Een prachtig uitzicht over een bijna windstil IJsselmeer. Als we in Medemblik aankomen staat de stoomtram vlak bij de boot. Na een uurtje vertrekken we. Leuk om het landschap zo eens te bekijken. In Hoorn gaan we naar het goede perron van de NS en brengt de trein ons weer terug naar de camper.

Maandag 7 oktober is het weer mooi weer. We besluiten dat we een eind gaan fietsen langs de kust naar Medemblik en met een omweg weer terug. Een mooie route.

Als we weer terug zijn bij de camper gaan we na de koffie vertrekken naar Hoorn. Helaas is hier de camperplaats na 1 oktober dicht. We pakken het boekje erbij en zien dat er in Oosthuizen 7 km verderop een camperplaats voor 2 campers is. GPS N 52.57600 E 4.99770 Hier gaan we naar toe. Dit is een mooie rustig plaats bij een jachthaventje.

Dinsdag 8 oktober gaan we naar Hoorn om bij de VVV een stadswandeling te halen. Deze lopen we. Ook een mooie stad met veel bezienswaardigheden.

Aan het eind van de middag gaan we weer terug naar huis. We zijn niet ver gekomen met ons rondje Ijsselmeer maar het waren prachtige dagen. Volgende keer gaan we weer verder.