We hebben maar een klein stukje van de Alpenstrasse gereden omdat het zo slecht weer was. Na een week zijn we doorgereden naar het Gardameer. Hier was het wel mooi weer.

Donderdag 11 juni. We hebben 450 km gereden en zijn nu in Bacherach, een mooi stadje aan de Rijn.  Nadat we de camper op de camperplaats gezet hebben (coördinaten N 50 3'23" E 7 46'13" €8,- alle voorzieningen) zijn we de stad in geweest. Bacherach staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Er is aardig wat te zien, een historisch centrum, een ruïne kerk en een kasteel. Verder is er nog de Rijn met een drukke scheepvaart.

Vrijdag 12 juni. We konden vanochtend naar een straatje verderop verhuizen, zodat we nu aan de Rijn staan. 

We hebben een eind gefietst bij de Rijn langs stroomopwaarts. Het is hier prachtig. Veel wijngaarden op de hellingen. Leuke stadjes onderweg. Om een uur of 5, vlak nadat we weer terug waren, begon het erg te onweren en hard te regenen. Dit zal de hele nacht doorgaan volgens het weerbericht. Morgen wordt het weer warm.

 

Zaterdag 13 juni. We hebben vandaag 450 km gereden en zijn nu in Lindau aan de Bodensee. In Lindau begint de Alpenstrasse. Coördinaten N 47 33'31" E 9 42'1" €20,- per 24 uur. Of € 3,- voor de eerste 2 uren en verder €1,- per uur. Water en toilet legen. Wel duur voor een parkeerplaats maar je staat hier erg ruim en rustig. Lopend naar de binnenstad kost je 20 minuten.
Nadat we ons geïnstalleerd hebben gaan we lopend naar Lindau - Insel de oude binnenstad. Het is hier leuk. Mooie oude gebouwen, kerken, het oude raadhuis, wat aan de voorkant nog mooier is dan aan de achterkant en een haven met in de havenmond aan de ene kant een standbeeld van een leeuw en aan de andere kant een vuurtoren.


Zondag 14 juni. We zijn vandaag op de fiets langs de Bodensee fietsroute naar Friedrichshafen geweest. Hier staat het Zeppelin museum. Het is een leuk museum waar de geschiedenis van de Zeppelin wordt verteld. In Friedrichshafen stond de fabriek waar de Zeppelins gemaakt werden. De langste Zeppelin was 234 meter. Er konden 70 passagiers mee. In de hoogtijdagen werd er mee naar Amerika en Brazilië gevlogen. De topsnelheid was 150 km per uur. Het was erg luxe aan boord met een salon om te eten, een rooksalon en tweepersoons hutten. Er was zelfs een douche. In het museum was een stuk van het passagiersverblijf nagebouwd met de hutten en salons.

Op de terugweg hebben we onderweg gezwommen in de Bodensee.
We staan nog op de zelfde camperplaats als de vorige nacht.

 

Maandag 15 juni. Regen, regen en nog eens regen. Er wordt 14 mm verwacht. Als we nu de bergen ingaan zitten we in de wolken. Daarom hebben we en stukje van de Oberschwälbische Barock Strasser uit de Baedecker (de reisgids voor Duitsland) gereden. Eerst naar Tettnang, een stadje met een oud en een nieuw slot, mooie poort en een mooi stadhuis.

 

Hierna naar Ravensburg, de stad van de ravenburger puzzels. Leuk stadje met mooie oude gebouwen. We hebben een stadswandeling gelopen, gekregen bij een hoge toren waar je op kan.

Hierna naar Weingarten, een stadje met een prachtige barok kerk. We staan nu in Weingarten op de camperplaats, coördinaten N 47 48'41" E 9 37'52" een camperplaats aan de rand van een groot parkeerterrein met een sanizuil. € 5,-  per nacht.

 

Dinsdag 16 juni. Mooi weer, dus we gaan naar de Alpenstrasse. Na een mooie tocht door het binnenland komen we op wegnummer 308, deze moeten we ongeveer 80 kilometer volgen. De eerste bezienswaardigheid is de Scheiddeggerwaterval. We zijn er naar toe gelopen, maar kwamen voor een toegangshek. Er is een kinderboerderij en een waterontdekkingtuin bij en kost €2,50 pp. We vinden het watervalletje niet de moeite waard om er voor te betalen, dus we gaan weer verder. De volgende stop is de Waldsee, het hoogst gelegen zwemmeer van Duitsland. We hebben de camper op de camperplaats in Lindenberg gezet (coördinaten N 47 36'10" E 9 52'25") Van hier uit is het 5 minuten lopen naar de Waldsee. We zijn het meer rond gelopen en later zijn we bij de gratis zwemgelegenheid  gaan zwemmen. Lindenberg heeft een prachtige kerk op 1 km afstand. We zijn hier 's nachts gebleven. Mooie rustige plaats zonder voorzieningen. Gratis.

 

Woensdag 17 juni. We hebben weer een stuk van de Alpenstrassse gereden. Je hebt bij helder weer een prachtig uitzicht op de hoge bergen van de Alpen.  Immenstadt moet een mooi stadje zijn, maar dat viel ons tegen. Na Bad Hindelang komt een heel mooi stuk met heel veel bochten tot boven op een plateau. We zijn nu in Nesselwang. Een leuk stadje, een stoeltjeslift gaat bergopwaarts er is een rodelbaan en veel wandelmogelijkheden. We staan op de camperplaats onder bij de skilift. Een mooie rustige plaats, € 10,-  Sanizuil aanwezig. Coördinaten N 47 37'8" E 10 29'52"

 

 

 

 

Donderdag 18 juni. We zijn vandaag de bergen in geweest. Gewandeld bergop naar de Alpenspits op 1650 meter (we staan op 900 meter). Het was een mooie route langs een riviertje met een grote waterval. Het weer werkt niet erg mee. Het is erg bewolkt met af en toe motregen. Het zicht is dus niet erg goed. Jammer.

 

 

We waren om 2 uur weer terug bij de camper. Een tijdje later zijn we verhuisd naar Füssen. We staan hier op de camperplaats, € 13,- , sanizuil, douche, wasmachine, wc en wifi Na het eten zijn we de stad in geweest. Een mooie oude binnenstad met een barok kerk en een kasteel. Coördinaten N 47 34'56" E 10 42'2"

 

Vrijdag 19 juni. We hebben besloten de Alpen over te gaan omdat het in Italië wel mooi weer is. Hier wordt er heel veel regen verwacht. We gaan via de Kaiserschlösser, omdat we daar wel benieuwd naar zijn. We stonden in de rij voor kaartjes toen het begon te regenen. Heel erg hard. We hebben besloten dat we de kastelen laten voor wat ze zijn. Het is per kasteel ongeveer 30 minuten lopen om er te komen. Dat is niet erg aanlokkelijk met dit weer.