Zaterdag 9 oktober 2021. We zijn op de fiets naar het centrum van Bologna gereden en hebben daar rondgekeken. We zijn naar een begraafplaats geweest, een vesting, veel kerken alleen van buiten, mooie pleinen gezien en de arena, die nog goed bewaard is gebleven.

Zondag 10 oktober 2021. We gaan verder naar het noorden, naar Molina. We gaan naar Parco delle Cascade, een park met veel watervallen. Het is een mooi park. We hebben de langste wandelroute gelopen, langs alle bezienswaardigheden. Er waren veel watervallen en 2 pré-historische grotten.
Na het park hebben we het dorpje bekeken en nog een watermolen.
We overnachten op de bovenste parkeerplaats met een prachtig uitzicht. N 45.611791 E 10.908697. We staan hier alleen.

Maandag 11 oktober 2021. We gaan vandaag naar Oostenrijk. Het was alleen moeilijk om uit Molina op de snelweg te komen. De weg waar we langs wilden was afgesloten. We moesten weer terug en ongeveer 50 km omrijden. We waren half 2 in Trins, een camperplaats voor 10 campers €13,- N 47.07487 E 11.40431
We hebben een paar uur gewandeld door het mooie dal.

Dinsdag 12 oktober 2021. We zijn weer 350 km noordelijker gereden, naar Ingolstadt. N48.760899 E 11.4214. €5,50 voor 24 uur. Ingolstadt is een mooi vestingstadje. We hebben bij de VVV een stadswandeling gehaald en die gelopen.

Een non heeft voor ons het toegangshek open gemaakt en ons van alles verteld over de muurschilderingen en bezienswaardigheden in haar kerk. Een heel leuke ontmoeting.

 

Woensdag 13 oktober 2021. Vandaag zijn we weer verder naar het noorden gereden. We zijn nu in Maagdenburg met een mooie camperplaats aan de Elbe. €8,- N 52.13277 E 11.64741 We zijn nog even naar de VVV gelopen om een stadswandeling te halen en hebben een stukje ervan gelopen.

 Otto Von Guericke, burgemeester van Maagdenburg, was onder meer uitvinder van de vacuùmpomp en de elektriseermachine, en ontdekte onder meer elektrische afstoting en het verband tussen de luchtdruk en het weer. Bekend door de Maagdenburger halve bollen. 

 

Donderdag 14 oktober 2021. We zijn nog een keer naar het centrum van Maagdenburg gelopen en hebben de rest van de stad bekeken. Er staat een Hundertwasserhaus, erg mooi en groot. Verder is de dom ook erg mooi, vooral van binnen.

                                                                    

 

 

Tegen twaalven zijn we weer verder naar het noorden gereden, we zijn nu in Schwerin.
De camperplaats kost €10,- N 53.63678 E 11.40920 Alle voorzieningen.
We zijn tegen 5 uur (na een dikke regenbui) de stad in geweest. Het mooiste is een slot op een eilandje in het meer. Het parlement van Mecklenburg-voor Pommeren vergadert er nu in, er is een museum in en vergaderruimten. Vroeger was het het paleis van de hertogen, o.a. Frederik Frans II van Mecklenburg-Schwerin, de vader van Prins Hendrik, de man van Wilhelmina, heeft er gewoond.

    Frederik Frans II van Mecklenburg-Schwerin

 

Vrijdag 15 oktober 2021. We zijn weer verder gereden naar het noorden, naar Fehmarn, het eiland waarvandaan de veerboot naar Denemarken vertrekt. We hebben een stuk gefietst, er zijn hier mooie fietspaden. Jammer dat het zo hard waait vandaag.
We overnachten in Burg, een camperplaats op een hoek van een grote parkeerplaats. N 54.43711 E 11.19433, geen voorzieningen.
De kosten zijn €5,- plus touristenbelasting, €1,50 per camper. We waren er na 4 uur en je hoeft maar te betalen tot 6 uur. De kosten zijn in dit geval €2-

 

Zaterdag 16 oktober 2021. We gaan met de Ferry over naar Denemarken. De kinderen hebben een huisje gehuurd op Møn, we gaan een paar dagen op bezoek bij hen.
Eerst gaan we nog naar een Trekkermuseum in Eskilstrup. We hebben al een paar keer eerder voor de deur gestaan, toen was het steeds dicht, nu is het Herfstvakantie en is het open. Het museum zit in een grote fabriekshal met 3 verdiepingen. Er is heel veel te zien.

De Farmall Cup waarop Behan heeft leren trekker rijden 

Als we uitgekeken zijn gaan we naar Stubbekøbing om een eind te wandelen. We zien aan de overkant van het fjord Møn liggen. Om een uur of 5 gaan we naar het huisje op Møn. We slapen in de camper.

Zondag 17 t/m donderdag 21 oktober zijn we bij de kinderen op Møn. We wandelen door de bossen, gaan naar een museum met kamertjes van hoe het vroeger was, 

gaan naar het Klint, bekijken het museum bij het Klint  

doen een hunnebeddenroute met verschillende soorten, o.a. één waar je in kunt en door een raam de andere kamer kunt zien waar nog botten in liggen.

 

 

 

2 ingangen met verschillende kamers

en bekijken een kerkje wat van binnen helemaal beschilderd is.

Donderdag 21 oktober 2021 gaan we weer met de Ferry naar Duitsland. We gaan naar het bezoekerscentrum van de te bouwen tunnel tussen Puttgarden en Rødby. Hij is klaar over ruim 8 jaar. Denemarken bouwt de tunnel en betaalt alles en gaat later ook de tol heffen. Men maakt allemaal zinkstukken die achter elkaar komen te liggen. De totale lengte is 20 km.
Hierna zijn we naar de camperplaats in Oldenburg in Holstein gereden, €14,- alle voorzieningen. N 54.297001, E 10.8827. We hebben hier afgesproken met Angelika.
We staan op 20 minuten lopen vanaf het centrum, 's avonds lopen we naar het centrum om bij de chinees te eten. De menukaart is totaal anders dan bij ons. Maar het eten is lekker.

 

Vrijdag 21 oktober gaan we naar het centrum. Het was in de middeleeuwen al bewoond door een Slavische stam, als verdediging had men een ronde wal aangelegd. Deze wal is er nog steeds.
We hebben de kerk bekeken, wel mooi, en verder is er niet zo veel. We besluiten om naar Lübeck te rijden en daar nog rond te kijken. Lübeck ligt voor ons allemaal op de route.
We staan op P2, een dagkaart van 10 tot 18 uur voor €6,- na 16 uur betalen wij €2,-, geen voorzieningen, vlak bij het centrum. N 53.871995 E 10.680332.
We lopen direct naar het centrum, het is nog 2 uren licht. Lübeck is een mooie stad met veel mooie oude huizen. Er is veel te zien. We gaan hier vast nog een keer naar toe en halen dan bij de VVV een stadswandeling.
Na een rustige nacht gaan we zaterdag 22 oktober vroeg naar huis. We zijn erg mooi weggeweest. Erg fijn om de zomer zo te verlengen.

Maak jouw eigen website met JouwWeb