Donderdag 5 september. We zijn naar de Olympus gereden. De laatste parkeerplaats was op 1100m hoogte. Verder gelopen naar een hut op 2100m. We hebben hier een half uur rondgekeken en zijn toen weer naar beneden gelopen, naar de parkeerplaats. Geslapen op de zelfde plaats als gister.

Vrijdag 6 september. Naar de Meteora kloosters gereden 160 km en 3 uur rijden. We hebben 2 kloosters bekeken, Agios Nikolaos Anapafsas en Roussanou (een vrouwenklooster) 5 km terug is een camping in Kastraki, hier een nacht geweest.

Zaterdag 7 september. Naar de 2 mooiste (en drukste) kloosters, Metamorphosis en Varlaam. Metamorphosis ligt op een meer dan 500 m hoge rots en Verlaam ligt nog hoger.

Na het middageten naar de “Pilion” een schiereiland ten zuiden van de Olympus gereden. We vonden een mooie camping aan zee ten zuiden van Volos.

Zondag 8 september. Met de museumtrein geweest. We moesten vertrekken uit Ana Lehoria maar onderweg zagen we een bordje met station. Na veel vragen hebben we het station gevonden. Later bleek dit een ander station te zijn dan dat van Ana Lehoria. De trein kwam vervolgens niet om 10 uur maar om half 11. We zijn naar Millies gereden met de trein en terug gelopen, een kleine 2 uren. Mooie tocht door de olijvenboomgaarden. Hierna weer naar de zelfde camping als gister. Gezwommen en gelezen.

Maandag 9 september. Naar de andere kant van het schiereiland gereden. Allemaal bergen, bochten, olijfbomen en een eind lager op de pas veel fruitbomen, vooral rode appels. Na een paar uur waren we het helemaal zat. We staan nu in Lambinou. GPS N 39°21'37,1” E 23°12'48,5” vlak bij zee.

Maak jouw eigen website met JouwWeb