Vrijdag 22 april zijn we naar camping Fortduinen in Cromvoirt gereden. € 11,- per nacht (ACSI- korting) inclusief stroom en toeristenbelasting. We hebben 's middags een eind gefietst door de bossen en langs zandvlaktes.

Zaterdag 23 april. We zijn naar voormalig concentratiekamp 'Vucht' gelopen, 2 km verder. Het is erg indrukwekkend om te zien. Er staan een paar wachttorens en er is een barak nagebouwd inclusief slaapzaal. De stapelbedden zijn 3 hoog met strozakken. Er is plaats voor 250 mensen.
Je kan het crematorium nog bekijken, er zijn 2 ovens.
Een stukje verder is nog een barak met een explosie over de tijd dat het concentratiekamp voor verschillende doeleinden gebruikt werd. Aan het eind van de oorlog kwamen de evacués, dit zijn Duitsers uit de grensstreek in Zuid Limburg die geëvacueerd moesten worden vanwege de hevige gevechten aan het eind van de oorlog. Na de oorlog kwamen de collaborateurs en in de vijftiger jaren de Molukkers.

Hierna zijn we naar de plaats geweest waar veel mensen zijn gefusilleerd. Hier staat een monument. We hebben ook nog een eind in de omgeving gefietst.

asperges oogsten

 

 

 

 

 

 

 

Zondag 24 april. We zijn op de fiets naar Tilburg geweest om het Textielmuseum te bekijken. Het museum bevindt zich in de voormalige wolfabriek. Je kunt zien hoe de schapenwol gekaard werd, gesponnen en getwijnd. Er staan weefgetouwen die nog werken en gedemonstreerd worden. Rondbrei machines en damast weefgetouwen. Een leuk museum. Ook voor mannen.

 

het huisje waar Jherominus Bosch gewoond heeft

 

 

 

 

Maandag 25 april. Vandaag zijn we naar den Bosch geweest. We hebben bij de VVV een stadswandeling gehaald en deze een heel stuk gelopen. Het is al dagen erg koud, een graad of 6. Bovendien begon het om een uur of 3 ook nog te regenen. We waren net bij een tentoonstelling met kopieën van veel schilderijen van Jheromines Bosch in een voormalige kerk. We zijn hier naar binnen gegaan en hebben twee en een half uur rondgekeken. Het was niet zo druk dus kon je alles goed bekijken. Na wat gegeten te hebben zijn we naar het stedelijk museum gegaan omdat we kaarten hadden voor de expositie van de echte schilderijen van Jheromines Bosch om 19 uur. Deze schilderijen waren mooier dan de kopieën en er waren ook nog andere te zien. Hierna moesten we weer op de fiets naar de camper. Al met al een mooie dag.

Dinsdag 26 april. Vanochtend hebben we eerst 3 kilo asperges gekocht en daarna zijn we naar het Geniemuseum vlak bij de camping geweest. We hebben alleen buiten alles bekeken. Binnen zaten erg veel militairen met hun familie. Om 1 uur zouden ze beëdigd worden. Het opgestelde materieel was wel interessant. Hierna zijn we naar Bierbrouwerij de Koningshoeve - la Trappe geweest waar we een rondleiding met proeverij geboekt hadden. Er leven en werken nog 15 geestelijken in het klooster. Er wordt professioneel bier gebrouwen, kaas gemaakt en brood gebakken. De rondleiding was wel aardig, de film was leuk en het bier erg lekker.
Hierna zijn we naar huis gereden, ook mede om het weer. Natte sneeuw, hagel en regen en een paar graden boven nul en dat eind april.

Maak jouw eigen website met JouwWeb