24 en 25 oktober 2014 Schiedam / Rotterdam

vrijdag 24 oktober. We zijn vanmorgen naar een camperplaats in Schiedam gereden. Coördinaten N 51,91921 E 4,39372 Geen voorzieningen, centrum 100 m. € 6,60 per dag, na 21 uur gratis, zaterdags na 17 uur en zondags gratis.

Behan wilde naar Megabike in Rotterdam om een overjarige fiets te kopen.Dat is jaren geleden ook gelukt toen wij de Puch fietsen hebben gekocht.

We zijn in Schiedam op de metro gestapt en naar Megabike gegaan. Hier stond niets bijzonders. Allemaal van die goedkope zware fietsen. We zijn via de kubuswoningen naar de nieuwe markthal gelopen. Een prachtig beschilderd plafond. De trekpleister van de markthal.

Hierna met de metro naar nog 2 grote fietsverkopers geweest, maar hier staat ook niets bijzonders. Aan het eind van de middag weer terug naar Schiedam, lekker eten van de chinees en zonder overlast geslapen.

Zaterdag 25 oktober. We hebben bij de VVV een stadswandeling gehaald. Schiedam is een leuk oud stadje met 7 reusachtig grote molens. In één van die molens is een museum ingericht en deze molen maalt ook nog meel voor de jeneverindustrie. Nog naar het jenevermuseum geweest om te zien hoe er in Schiedam vroeger jenever gestookt werd toen er nog heel veel jeneverstokerijen waren. Het museum was interessant. Na afloop hebben we nog een proeverij gehad van 3 verschillende soorten jenever.

We zijn om 4 uur weer naar huis gereden.