Donderdag 22 september. We zijn naar Goeree Overflakkee gereden naar een parkeerplaats net over de Haringvlietdam.  We hebben hier de camper geparkeerd en hebben een eind gefietst. We zijn in Ouderkerk geweest, een leuk dorpje met een historische dorpskern. We zijn ook naar het strand geweest. Het is prachtig weer en het zeewater is nog lekker.
We zijn doorgereden naar Schouwen Duiveland, naar Burgh Haamstede, naar camping Ginsterveld met Acsi korting.

Vrijdag 23 september. We hebben uitgecheckt en de camper op het parkeerterrein voor de camping gezet. Het is weer prachtig weer. We hebben weer een eind gefietst, o.a. naar Neeltje Jans, halverwege de Oosterscheldekering. De natuur is hier mooier dan gisteren. Veel duinen en wat bos. We besluiten nog een nacht op de zelfde camping te blijven en boeken nog een nacht. Hierna gaan we naar strand. Er zijn veel duintjes bij het strand waar je lekker uit de wind kunt liggen. Het zeewater is weer prima.

Zaterdag 24 september. We zijn naar Ouwekerk gereden, naar het Watersnoodmuseum. Het museum is ondergebracht in de 4 caissons die zijn afgezonken een half jaar na de overstroming in 1953. Er was een grote kreek ontstaan waardoor een half jaar lang een gedeelte van het dorp onder water kwam te staan tijdens vloed. Het gat was niet te dichten, daarom heeft men 4 caissons gekocht in Engeland. Deze heeft men af laten zinken en gevuld met stenen en zand.
Omdat het 24 graden is zijn we naar een strandje geweest vlak bij het museum. Om 4 uur zijn we naar Zierikzee gereden, naar de camperplaats. Coördinaten N 51.65690 E 3.91233, €12,50 inclusief stroom, water en wifi. Wel een mooie plaats vlak bij het centrum.

We zijn nog even Zierikzee in geweest, een mooi oud stadje.

Zondag 25 september. Op de camperplaats liggen fietsroutes. Wij hebben er één uitgezocht van 32 kilometer. Het was een mooie afwisselende route, vooral het laatste stuk langs de zeedijk.

Hierna zijn we weer naar de camper gegaan om wat de drinken en daarna zijn we  weer naar het centrum van Zierikzee geweest. Het is een mooie stad. We hebben een paar uur rondgelopen en nog in het Stadhuis museum geweest. Alleen het gebouw al is prachtig. Zowel aan de buiten- als aan de binnenkant. Er draaiden verschillende films over de historie van Zierikzee.

We staan weer op de zelfde camperplaats als gister.

Maandag 26 september. We zijn weer verder gegaan, over de Zeelandbrug naar Goes. We hebben hier een paar uur rond gelopen en zijn naar het museum geweest. Er hingen 5 grote schilderijen van schuttersgilden en op een scherm werd er van alles over uitgelegd. Leuk. Op de bovenste verdieping was een tentoonstelling van Zeeuwse klederdracht uit verschillende Zeeuwse steden. Ze zien er heel verschillend uit. Het museum was de moeite waard.

Hierna zijn we doorgereden naar Middelburg en staan nu op de gratis camperplaats. Coördinaten N 51.50071 E 3.62817 Voorzieningen: water inname en lozen en stroom. Wc kan niet geleegd.
Vanmiddag hebben we een eind gefietst, naar Veere, een sfeervol vestingstadje met een mooi voormalig stadhuis en vestingwerken. We zijn verder gegaan naar Breezand, het begin van de Oosterscheldekering. Hier is een groot stuk strand. Nadat we hier een tijdje geweest zijn zijn we weer naar Middelburg gefietst.

Veere

 

 

 

 

 

 

Middelburg

Dinsdag 27 september. We hebben vanochtend Middelburg bekeken. Een prachtig oud centrum! Hierna zijn we naar het strand gegaan bij Breezand. Het is nog steeds mooi weer, 22 graden en het zeewater is nog lekker van temperatuur. Heerlijk dat dit in september nog kan.
Aan het eind van de middag zijn we weer naar huis gereden.

Maak jouw eigen website met JouwWeb