Huizen – Spakenburg

 

Zaterdag 3 november 2012 zijn wij vroeg vertrokken naar Spakenburg. We hebben de oude kern bekeken en er was een warenmarkt. Tussen de middag kibbeling gegeten in de camper en om 1 uur naar het museum. Dit museum was de moeite waard. Allemaal huisjes die ingericht zijn met verschillende thema's. Een oud schooltje, de visvangst, kledendrachten, en nog veel meer.

Om een uur of 4 zijn we naar Huizen gereden. Hier is een gratis camperplaats waar 8 campers kunnen staan. Er was nog plaats. Een mooie locatie vlak bij het IJsselmeer en bij de bossen waar fietsroutes starten. We hebben nog een uurtje gefietst naar Naarden-vesting. Leuk om in de oude vesting rond te kijken. Het is echt nog een fort met in het stadje smalle straatjes met oude bebouwing.

Zondag 4 november was het 's ochtends mooi weer, een blauwe lucht en niet zo erg koud. We hebben een knooppuntenroute gefietst door de bossen en over de heide. We kwamen weer door Naarden-vesting en zagen hier een vesting museum. Dat is voor de volgende keer.

Nadat we gegeten hebben zijn we naar Hilversum gereden, naar het museum van Beeld en Geluid op het mediapark. Ik vond er niet zo veel aan. Allemaal oud beeldmateriaal en oude geluidfragmenten. Het weer was ondertussen omgeslagen. Het regende hard. Om een uur of 6 zijn we weer naar huis gereden.

Het was een mooi weekeind. De omgeving van Huizen is erg mooi. Voor herhaling vatbaar

Maak jouw eigen website met JouwWeb