Dinsdag 17 september. Naar Kassopi, een antieke stad, geometrisch opgebouwd. De inwoners van deze stad zijn door keizer Augustus gedwongen om een nieuwe stad te bouwen, Nikopolis, zie gister. 300 m verder staat een modern klooster (was gesloten) met ernaast een trap naar boven op de berg. Hier staat een standbeeld, voorstellend de Souliotische vrouwen komend uit dorpjes uit de bovenloop van de Achéron die in 1803 hun opstand tegen Ali Pasja verloren hadden . Ze vluchtten naar het klooster, gooiden hun kinderen in de afgrond en sprongen toen één voor één zelf naar beneden om niet in handen te vallen van hun vijand.

Hierna naar een parkeerplaats bij de bron van de rivier Achéron om te overnachten. We zijn lopend naar een “bron” geweest. GPS N 39°19'41,4” E20°37'15,2”

Woensdag 18 september. Gewandeld, 3 uren heen en 3 uren terug, het bergland van de Soulioten in. Er zijn nog een stuk of 10 oorspronkelijke dorpjes. Mooie uitzichten, en een mooi rivierdal van de Achéron. Op de zelfde plaats geslapen als gister.

Donderdag 19 september. Naar Mesopotamo waar de Nekromateo is, waar het “Dodenorakel van de Thesproter”, ook wel Netromanteion genaamd, is Dit was gesloten i.v.m. Renovatie. Door naar Parga, een super touristisch stadje met heel veel touristen. Hierna naar een klein strandje vlak bij Agia. GPS N 39°17'11,5” E 20°20'23,0” Leuk plekje. Lekker gegeten bij het restaurant. We zijn hier blijven slapen.

Vrijdag 20 september. Gezwommen en gezonnebaad tot 5 uur. Toen zijn we naar Igoumenitsa gereden. We hebben boodschappen gedaan en naar de terminal gereden om de tickets op te halen. Op de parkeerplaats gegeten en om 22.15 uur naar de boot gereden. We waren om een uur of 1 aan boord.

Zaterdag 21 september. Om 18 uur waren we weer van boord. We zijn naar Faro gereden, coördinaten N 43°50'44,8” E 13°00'38,6” Een rustig gratis plekje.

Zondag 22 september. Via Oostenrijk naar Kempten gereden. Zelfde camperplaats als op de heenweg.

Maandag 23 september. Van Kempten naar huis gereden.

Maak jouw eigen website met JouwWeb