De krijtrotsen van Engeland aan de overkant van Het Kanaal

 

Zondag 17 juli. We zijn naar Air de camping-cars du Parc du l Aa in Gravelines gereden. Coördinaten N 50º58'14" E 2º7'50" Geen voorzieningen. Er is een sanistation 3 km verderop, coördinaten N 50º59'36" E 2º7'54". Er is plaats voor 15 campers maar we staan hier een hele tijd alleen. Op een gegeven moment komt er nog een Belg.

We zijn naar het strand gefietst, 5 km. Het is eb en de zee is erg ver weg maar het water is lekker.
's Avonds nog 4 km gewandeld over de dijk achter de camper. Dit is een windvanger voor het roeiwater wat er achter ligt. De dijk is erg hoog en hebt een schitterend uitzicht over de omgeving.

 

 

 

 

 

Maandag 18 juli. We hebben Gravelines bekeken. Er zijn nog vestingwallen en een slot waar nu het museum is. Het is maandag, dus dat is dicht. De VVV is open en heeft een fietsroute in de omgeving van 21 km. We hebben die route gefietst. Zo zien we ook nog wat van de omgeving. Het is hier plat dus goed te fietsen. Hierna zijn we naar het strand geweest.

Dinsdag 19 juli. Een relaxte dag. Het is vandaag bloedheet. We hebben tot 2 uur in de schaduw gelezen en zijn hierna naar het strand geweest. Op het strand is het lekker. Het waait er. Zo is het wel vol te houden.
Woensdag 20 juli. Vandaag zijn we verhuisd naar Escalles, 35 km. verder langs de kust naar het zuiden, vlak bij Cap Blanc Nez. Hier is een kleine terrassen camping. € 14,20 per nacht exclusief stroom, inclusief toeristenbelasting, douche en water. Coördinaten N 50º54'44" E 1º43'14"
Vanmiddag hebben we een eind gewandeld naar het hoogste punt bij de Kaap. Hierna hebben we gezwommen en op het "strand" van stenen                                                                                                                                   gelegen. Lekker water.

Donderdag 21 juli. We zijn op de fiets naar Wissant geweest. Het is nogal heuvelachtig, het fietsen viel tegen. We zijn 's middags weer naar het strand geweest.

Vrijdag 22 juli. We zijn lopend langs het strand naar Wissant geweest en boven over de rotsen weer terug. 's Middags weer naar het strand.

Zaterdag 23 juli. We zijn via het strand de andere kant op gelopen naar Sangatte. Hier weer gezwommen en over de rotsen weer terug. 

We zijn hierna weer naar de camperplaats in Gravelines gereden. We weten dat hier plaats is en dan kunnen we morgen ochtend weer vroeg naar huis vertrekken.
Zondag 24 juli. We zijn weer naar huis gereden, 500 km.