Maandag 1 september. Naar het Landingsmuseum geweest. Een erg interessant, indrukwekkend museum. We zijn er een paar uur geweest. Hierna de camper opgehaald en naar een camping vlak bij Le Mont Saint Michel gereden. De camperparkeerplaats kost 20 euro alleen voor een plekje. Dit vinden we niets en we besluiten naar een camping te gaan. Kosten 16,50 inclusief zwembad. Het is goed 4 uur en we besluiten om nu naar de Mont te lopen. Het is 3 kwartier lopen om er te komen. Er is in de loop van de 40 jaren weinig veranderd, behalve dat het wad is dichtgeslibd en je nu over land aankomt in plaats van over een dijk door het water. Het was niet druk gelukkig. We zijn naar de kerk gelopen en via de vestingwallen weer naar beneden.

Dinsdag 2 september. Vertrokken en langs de kust naar Cancale gereden. We hebben hier een tijdje rondgekeken en oesters gegeten via een stalletje langs de weg. Niet veel bijzonders, vonden wij. Wat zoutig en verder weinig smaak. Vlak bij de parkeerplaats van de camper zagen we een strand. Het is eindelijk mooi strandweer. We hebben gezwommen en lekker in de zon gelegen tot een uur of half 6. Hierna naar de camperplaats gereden 1 km verder, coördinaten N 48.66972 W 1.8662 met alle voorzieningen. Prijs 6 euro.

Na het eten zijn we nog even naar de kust gelopen. Het was eb. De bootjes lagen op het droge. Wat verderop waren oesterbedden drooggevallen. Leuk om te zien hoe die gekweekt worden. In bakken of in grote zakken liggen de oesters op plateau's.

Woensdag 3 september. We zijn naar het noorden gereden langs de kust naar Pointe du Grouin, een mooi uitzichtspunt. Verder langs de kust naar St. Malo, een oud vestingstadje met dikke muren en torens. Er was een kasteel waar nu het gemeentehuis en een museum in gevestigd zijn. Vlak bij onze parkeerplaats was een strand. Hier zijn we nog een paar uur geweest. Er is geen camperplaats in St.Malo, daarom zijn we weer terug gereden naar Cancale, naar de zelfde plaats als gister.

Donderdag 4 september. vandaag naar Dinan geweest, een erg mooi vestingstadje met mooie middeleeuwse straatjes, kinderkopjes en vakwerkhuizen. Het was de moeite waard.

Hierna naar kaap Fréhel gereden, hier een tijdje rondgekeken. Mooie rotspartijen op het eind van de kaap. Toen we terug reden kwamen we langs zandstranden. We hebben hier een tijdje gezwommdn.

We zijn nu bij een boer via de "France Passion", een organisatie die gratis camperparkeerplaatsen aanbied bij boeren. Je kan, maar het hoeft niet, producten kopen van de desbetreffende boer. We zijn in Saint Alban. coördinaten N 48.56777 W 2.56187 Een mooi rustig plekje. We hebben sider en paté gekocht.

Vrijdag 5 september. Vandaag naar Pleneuf Val-Andre gereden, 5 km verder. Hier hebben een paar uur gewandeld over de kliffen naar het volgende dorpje en weer terug. Na het eten zijn we hier naar het strand geweest. Lekker gezwommen.

We staan weer bij een boer, 5 km verderop in Planguenoual, coördinaten

N 48.54926 W 2,55575 We hebben 2 gebraden eendepoten gekocht.

Zaterdag 6 september. Naar de Abbayede de Beauport gereden, vlak onder Paimpol. Het is grotendeels een ruïne van een 13e eeuwse abdij, volgens het boekje de mooiste van Bretagne. Het was inderdaad de moeite waard. Hierna hebben we een stuk gelopen, een route vanaf de abdij door een mooie gevarieerde omgeving.

We zijn weer een stukje terug gereden langs de kust omdat hier een strand op de kaart aangegeven stond. Het was een dikke stenenstrand met hoge rotsen aan de kant van de zon, zodat het na 4 uur in de schaduw lag. Irma heeft gezwommen, Behan gelezen.

We staan nu achteraan op een parkeerterrein bij een koekjes en taartenfabriekje.Je kunt hier ook wijn en souveniers kopen. Coördinaten N 48.78046 W 3.12757. We hebben een fles cider gekocht

Zondag 7 september. Naar Treguier gereden, een stadje met een prachtige kerk en een oud centrum met vakwerkhuizen. Hierna naar Port Blanc gereden. Een prachtige kust met mooie rotsen. Het is eb, we kunnen over stenen en zand naar een eilandje lopen. Leuke tocht. Om een uur of 2 hebben we ons geïnstalleerd op het strand, deze keer mooi fijn wit zand. De zee is een heel eind verder lopen, maar om 5 uur blijft er nog maar een klein stukje strand over omdat het nu vloed is. De zee ziet er nu heel anders uit zonder de rotseilandjes. We besluiten op te stappen en terug te rijden naar Treguier, waar we vanmorgen een mooie gratis camperplaats gezien hebben aan de rivier. We kunnen er nog precies bij. Na het eten nog even langs de rivier gelopen.