Floriade en de omgeving van Venlo

 

Vrijdag 21 september 2012, we zijn om half 2 vertrokken naar Grubbevorst. Hier is een schitterende camperplaats waar we 3 nachten zijn gebleven. Het voordeel van deze camperplaats is dat het 4 km fietsen is naar de Floriade waar we morgen naar toe willen.

We komen om 4 uur op de camperplaats aan. Na een kopje koffie stappen we op de fiets om de route naar de Floriade te verkennen en wat van de omgeving te bekijken. Het is hier mooi, veel bos en akkerbouw.

Zaterdag 22 september de hele dag naar de Floriade. Er is veel te bekijken, we hebben het er druk mee.

Zondag 23 september gefietst naar het noorden bij de knooppunten langs tot Wanssum, hier is een brug over de Maas. Aan de overkant ligt het natuurgebied “de Maasduinen”, een prachtig gebied met bos, heide, zandverstuivingen en water. We hebben hier rondgefietst en zijn langs de oostkant van de Maas weer naar het zuiden gegaan. Ter hoogte van Lottum is er een pontje over de Maas, dan is het nog maar een klein stukje naar Grubbevorst.

Maandag 24 september, we worden wakker met het getik van regen op het dak. In de loop van de ochtend wordt het minder. We vertrekken met de camper naar Venlo waar we een stadswandeling gaan maken. Het centrum is in de oorlog gebombardeerd, er is weinig over gebleven van het oude centrum, maar toch wel aardig.

's Middags zijn we naar de Limburgse Peel gereden, 30 km naar het westen. Een heel andere omgeving. Het is een afgegraven hoogveengebied met kanalen en bossen, een mooi gebied. Hier hebben we ook nog een eind gefietst.

Om 16.30 uur zijn we weer naar huis gereden.

We hebben een mooi weekeind gehad.

Maak jouw eigen website met JouwWeb