27 maart We hebben Wismar bekeken, een hanzestadje met mooie baksteengotiek. We hebben een stadswandeling gehaald bij de VVV. De baksteengotiek is een bijzondere bouwstijl. Mooi om te zien. Camperplaats met alle voorzieningen €12,- coördinaten N 53°53'39" E 11°27'6"

28 maart zijn we eerst naar Bad Doberan geweest. Hier staat een gigantisch grote Münster. De kerk is nooit verwoest en de beeldenstorm is er aan voorbij gegaan, daarom is het van binnen nog in originele middeleeuwse staat. Er zijn praalgraven van vroegere Deense en Mecklenburgse graven.

Hierna zijn we naar Heiligendamm gereden, een badplaats aan de Oostzee met allemaal witte hotels. We hebben hier een stuk gewandeld.

Verder naar Rostock, waar we vlak voor de stad een grote fietsenzaak tegen kwamen. Hier hebben we een nieuwe fiets gekocht omdat die van mij gestolen is.
We zijn nu in Rostock, camperplaats aan het water op een mix-parking zonder voorzieningen kosten volgens de app €12,- maar we hebben €6, betaald voor 24 uur, coördinaten N 54°5'32" E 12°7'54" We zijn eerst naar de VVV geweest voor een stadswandeling en hebben er een stukje van gelopen. Er staan hier ook weer gebouwen met baksteen gotiek en nieuwe gebouwen in de zelfde steil.

29 maart. We zijn verder gegaan met onze stadswandeling van Rostock. Er is veel te zien hier.

Na het eten zijn we naar Warnemünde gereden. Dit is een toeristisch stadje aan zee. We hebben hier ook een stadswandeling van die we gelopen hebben. Het is hier gezellig met alle mensen die rond slenteren.
Er is aan gratis camperplaats aan het water aan de overkant via de tunnel. Een mooi rustig plekje. Coördinaten 54°7'48" E 12°5'57" geen voorzieningen.

30 maart zijn we naar het eiland Rügen gereden. We zijn eerst naar Putbus geweest, hier is een groot rond plein waaromheen grote witte huizen gebouwd zijn. Hierna zijn we verder gegaan naar Sellin, een stadje met veel grote villa's gebouwd in de badcultuur architectuur. Mooi om te zien. We hebben hier een eind gewandeld.

Hierna zijn we verder gereden naar Göhren waar we een eind langs het strand gelopen hebben. We zijn nu in Ralswiek. Hier is een gratis camperplaats zonder voorzieningen, alleen sta je hier nogal verloren op een heel erg groot parkeerterrein voor het publiek van een openluchtspel. Iets verder kwamen we een mooi rustig parkeerterrein tegen waar we nu staan.

31 maart. We zijn naar Prora gereden, naar het 4,5 km lange gebouw ontworpen in 1936. Het was de bedoeling dat hier 20.000 mensen tegelijk vakantie konden vieren. De kamers werden 2,5 x 5 meter met een zithoekje, 2 bedden en een wastafel. Alle kamers hadden zeezicht. Er waren eetzalen en douches in centraal gelegen gebouwen tussen 2 gebouwen in. Het gebouw is nooit afgekomen omdat de oorlog uitbrak en men de arbeidskrachten daarvoor nodig had. Er hebben vluchtelingen gewoond, krijgsgevangenen, mensen uit Hamburg omdat ze door bombardementen geen huis meer hadden en Russische militairen. De helft is nu afgebroken en de andere helft wordt langzamerhand omgebouwd tot hotel of appartementen.

Hierna zijn we naar een camperplaats bij Lohme gereden. Coördinaten N 54°34'57" E 13°36'47" Alle voorzieningen. Prijs volgend app €19,00 maar de man vroeg €10,50.
We zijn lopend naar de kalkkust gegaan. 4km. Hier is een bezoekerscentrum waar je voor €9,50 pp kunt rondkijken en over de rand naar de witte kust kunt kijken. Wij zijn nog een stukje doorgelopen, hier kon je ook naar beneden kijken maar dan gratis. De kust was wel aardig.

1 april. We zijn naar Stralsund gereden op camperplaats coördinaten N 54°18'8" E 13°5'56" Alle voorzieningen voor €16,00
We zijn naar het centrum gegaan om bij de VVV een stadswandeling te halen. De stad was wel aardig. We waren om half 4 weer bij de camper en hebben nog een tijd in de zon gezeten.

2 april. Vanmorgen zijn we naar Greifswald gereden, nog een Hanzestad. Eerst maar weer naar de VVV waar we een stadswandeling gehaald hebben. Het is wel aardig hier. De dom was wat vervallen met veel achterstallig onderhoud en er was weer baksteengotiek.

We zijn naar Wieck gereden, een vissersdorpje met een klapbrug. Het was hier wel leuk.
Om een uur of 2 zijn we gaan rijden, 200 km richting huis. We zijn weer in Reinfeld, een gratis camperplaats zonder voorzieningen alleen een wc waarvoor je moet betalen. Coördinaten N 53°49'47" E 10°29'1"
3 april. Vandaag de laatste 400 km naar huis.