Herfstvakantie 2014

Vrijdag 10 oktober. Omdat op 8 oktober Leander Jildert is geboren zijn wij vrijdag na het werk om 4 uur naar Duitsland vertrokken. We zijn naar Sittensen gereden, tussen Bremen en Hamburg. Een prima gratis plaats aan de rand van het stadje, 2 km vanaf de autobaan. Coördinaten N 53.27652 E 9.50736.

Zaterdag 11 oktober zijn we doorgereden naar Kopenhagen. Nynke en Leander waren pas een uur thuis uit het ziekenhuis toen we tegen 3 uur aankwamen.

Het is een mooi babytje en grote zus Rhea is erg trots en vindt het allemaal prachtig

We zijn gebleven tot woensdag ochtend 15 oktober.

Woensdag 15 oktober naar Helsingør. Door het stadje gelopen, het heeft wel leuke straatjes en naar Kronborg slot geweest. Wel leuk allemaal. Hierna zijn we naar een camperplaats bij de jachthaven van Korsor gereden, vlak bij de tolbrug naar Funen. €17,- Het is 's zomers vast een mooi plekje, aan het water en strand. Nu was het een parkeerplaats voor boten waar we tussen stonden. Coördinaten N 55.32611 E 11.13111

Donderdag 16 oktober. Eerst naar Kerteminde op Funen, een stadje met een haven en een oud centrum. Wel aardig. Hierna verder naar het noorden, naar Fyns Hoved, het uiterste noord/oostelijke puntje van Funen. We konden buiten eten en we hebben daarna een paar uur gewandeld over de punt met mooie uitzichten. Het is hier erg mooi. Hierna hebben we 150 km gereden en staan nu op Jutland, in Arre bij 2 vismeren. Een gratis plekje midden in de natuur. Erg rustig. Coördinaten N 55 33'4'' E 8 37'18''

Vrijdag 17 oktober. Naar Esbjerg om de 4 grote mannen van meer dan 6 meter te bekijken. We hebben bij de visserijhaven koffie gedronken. Hierna zijn we doorgereden naar Ribe. De camper staat op een mixed parking met een campergedeelge, toilet legen, waterlozen en inname mogelijk. Dit alles is gratis. Coördinaten N55.32468 E 8.75776, 500 meter van het oude centrum.

We zijn naar het Vikingmuseum geweest. Wel aardig. Hebben door de oude straatjes gelopen en hebben de cathedraal bekeken. We zijn ook nog op de toren geweest. Leuk!

Zaterdag 18 oktober. We zijn naar huis gereden via het klooster in Løgumkloster. We wilden dit bekijken maar het is een kerkelijke feestdag en het klooster was dicht.

We zijn doorgereden en waren 5 uur thuis.