10 oktober. We zijn naar Dahn gereden, bijna op de grens van Duitsland en Frankrijk. We staan op een parkeerterrein bij de sporthal, samen met nog 9 campers. Coördinaten N 49.14202 E 007.76993. Geen faciliteiten. Gratis.
11 oktober. We hebben de Felsenwanderweg gelopen. Deze is 12,5 km lang en hier doe je 6 uren over. We zijn 's ochtends begonnen en waren half 5 weer thuis. Het is hier erg mooi. Heel bijzonder zijn al die rode gigantisch grote rotsformaties.
We slapen weer op dezelfde plaats.

12 oktober. We zijn vanmorgen naar Marlenheim gereden, 100 km, 2 uren. Hier begint officieel de Elzasser wijnroute. De VVV hier heeft heel veel informatie liggen.
We hebben vanuit Marlenheim 30 km gefietst langs een bijna vlak fietspad. Hier liep vroeger een spoorrails. Het is 27 graden, heerlijk weer. De dorpjes onderweg waren best aardig.
We hebben nog een stadswandeling in Marlenheim gelopen maar dat was niet zo veel. In een kwartiertje klaar.

We zijn doorgereden naar Rosheim. Hier is een camperplaats met water. Het blijken parkeervakken langs een aardig drukke weg te zijn. Niet zo geweldig.
We hebben eerst het oude centrum van Rosheim bekeken met een paar stadspoorten en mooie vakwerkhuizen.
Om 6 uur zijn we verder gereden naar Bisschoffsheim. Hier is een camperplaats aan de voet van het Bischenberg klooster, boven op een berg met uitzicht over de vlakte van de Elzas. Gratis. Coördinaten N 48º29'2" E 7º28'48". Geen voorzieningen.
Als het morgen licht is moeten we maar even rondkijken. Het uitzicht is groots en het is hier erg rustig.

13 oktober. We zijn vandaag via een gele route, (aangegeven boven aan de trap bij de kerk), naar Obernai gelopen. Heen 40 minuten en terug bergopwaart een uur. Obernai is een prachtig stadje. Er is veel te zien. We waren om een uur of 4 weer terug en besloten nog een nacht te blijven. Het is hier zo mooi en rustig!

14 oktober. We hebben eerst water gehaald op de camperplaats van Rosheim. Hierna zijn we naar Mount Sainte Odile geweest. Een kloostercomplex boven op een berg. Het is een mooi complex met 2 erg mooie kleine kapelletjes, de ene versierd met gouden mozaïek steentjes en de ander met blauwe.

We zijn verder gereden naar Barr, de VVV was open en hier hebben we een stadswandeling gehaald. Barr is ook de moeite waard. We staan nu vlak buiten Barr op een mix parking. Nu de dagjesmensen weg zijn is het lekker rustig. Het is zondag en 25 graden, dus veel wandelaars. Het uitzicht is schitterend. Coördinaten N48º23'55" E 7º26'30" geen voorzieningen.

15 oktober. Voor de camper starten allemaal wandelroutes van verschillende lengtes. We hebben één van 2 uren gelopen door de prachtige omgeving hier. De route kwam door Mittelbergheim. Hier waren langs de weg allemaal dingen over de wijnbouw te zien. Soms met poppen ter illustratie.
Vanmiddag zijn we naar Dambach-la-Ville geweest. Een middeleeuws stadje met mooie vakwerkhuizen, een stadsmuur en 3 poorten. We hadden een stadswandeling in Barr gekregen. Het was de moeite waard.
Hierna zijn we naar Chatenois gereden. Hier is een camperplaats met voorzieningen. Gratis. Coördinaten N 48º16'29" E 7º23'52" We zijn nog even naar de kerk gewandeld. Om de kerk is een dubbele stadsmuur. De kerk zelf heeft mooie motieven op de torenspits.

16 oktober. We hebben vanmorgen 3 uren gewandeld naar 2 wijndorpjes en door de wijngaarden terug.
Vanmiddag zijn we naar Saint Hippolyte gereden. Wel een aardig dorpje. Hierna naar de camping/camperplaats van Ribeauville. De camping is 2 maanden open maar je mag hem het hele jaar gebruiken als camperplaats. Kosten €5,- per nacht via een betaalautomaat. Er is een sanizuil. Water €2,- en er is geen stroom. Coördinaten N 48º11'53" E 7º18'10" We staan hier alleen.
We zijn in 10 minuten naar Ribeauville gelopen. Vlak bij dus. Ribeauville is wel een leuk stadje met veel toeristen.

17 oktober. We hebben vandaag de drie kasteelruines bekeken. Er gaat vanuit Ribeauville een weggetje omhoog. Het was ongeveer 400 meter klimmen. We hadden alweer prachtig weer en boven een mooi uitzicht.

Om half 3 zijn we vanaf de camperplaats vertrokken naar Riquewihr. We hebben het stadje bekeken. Het is een stadje met gedeeltelijk een dubbele stadsmuur en heel veel mooie vakwerkhuizen. Een mooi middeleeuws stadje.
We zijn aan het eind van de middag naar een camperplaats/grote parkeerplaats in Sigolsheim bij een oorlogsbegraafplaats heel hoog op de heuvels gereden. Het uitzicht over het Rijndal is schitterend. Coördinaten N 48º8'22" E 7º18'39" Geen voorzieningen, gratis.

18 oktobor. We hebben vandaag 4 dorpjes bekeken. Ze liggen allemaal vlak bij elkaar. Steeds 5 tot 7 km uit elkaar.
We zijn eerst naar Kaysersberg, een leuk dorpje. Hierna naar Niedermorschwihr. Dit dorpje is erg klein en niet zo bijzonder.
Verderop ligt Turckheim. Ook niet zo veel aan.

Hierna zijn we naar Eguisheim gereden. Hier is een gratis camperplaats zonder voorzieningen. De originele camperplaats bij de sporthal is dicht. We staan nu op een groot grasveld aan de rand van het dorp, hier zijn we dmv bordjes naar toe gereden. Prima plaats. Coördinaten N 48 02'25.6" E 007 18'50" Eugisheim is een erg mooi stadje. We hebben een stadswandeling gelopen. Er is een dubbele stadsmuur, niet als zodanig meer te herkennen, maar nu is het een smal straatje dat rond loopt. Er staan prachtige huizen langs.

Maak jouw eigen website met JouwWeb