Maandag 4 oktober 2021. Vandaag gaan we eerst naar Pienza, een middeleeuws stadje. Paus Pius 2 is hier geboren. Hij heeft de stad verfraaid met mooie gebouwen.

Hierna zijn we naar Montepulsiano gereden, ook een middeleeuws stadje, weer heel anders.

We zijn verder gereden naar het Trasimeno meer. We staan weer op een ACSI camping N 43*11'30" E 12*4'35", helemaal vooraan aan het meer. Het weer slaat wat om. Het is kouder, 20 graden en we hebben af en toe een bui.

Uitzicht uit de camper

 

Dinsdag 5 oktober 2021. We gaan op de fiets naar de oostkant van het meer, naar San Feliciani. Het moet een oud vissersdorpje zijn, maar er is weinig te zien. We hebben in totaal 43 km gefietst.
Weer terug bij de camper hebben we gezwommen in het meer een een uur in de zon gelegen.

Woensdag 6 oktober 2021. We zijn vanmorgen op de fiets langs de westkant van het meer gefietst naar Castiglione del Lago, een vestingstadje hoog op de berg met een kasteel. Een leuk oud stadje. Om 12 uur begon het te regenen en te onweren en dat is doorgegaan tot in de nacht. We hadden de regencapes mee maar toch waren we erg nat. Het is nu 15 graden. Een grote overgang.

Donderdag 7 oktober 2021. Er wordt vandaag de hele dag regen verwacht dus raadplegen we de buienradar om te zien waar het droog is. We komen uit op Bologna, 300 km noordelijker. We besluiten hier naar toe te gaan en komen om 1 uur op de camperplaats aan, N 44.52410 E 11.33235 €20,- Het is een grote beveiligde parkeerplaats voor campers.
We gaan lopend naar het mooie centrum. We bekijken de nodige mooie gebouwen en kerken en zijn om half 6 weer terug bij de camper. Het was de hele middag droog. Het is wel koud geworden, een graad of 15.

De Domkerk. De buitenkant is nog niet af, het geld was op.

Vrijdag 8 oktober 2021. We zijn vanochtend weer naar het centrum van Bologna geweest en hebben prachtige en heel bijzondere dingen gezien. Een mooi gebouw van de universiteit waar een bibliotheek en een collegezaal voor anatomie is, inclusief snijtafel. Verder nog 4 in elkaar gebouwde kerkjes, vroeger waren het er 7. Mooie hoge torens, prachtige gebouwen en nog een universiteitsmuseum met wassen beelden van stukjes mens. Bologna is een prachtige stad.
Weer terug bij de camper hebben we gegeten en zijn naar de camping van Verona gereden. N 45.39241 E 10.99330 ACSI €20,- een mooie luxe camping.

Hierboven een gebouw van de universiteit met snijzaal, collegezaal en bibliotheek. Erg mooi!

4 in elkaar gebouwde kerkjes

en het wassen beelden museum van menselijke

delen

Maak jouw eigen website met JouwWeb