Zondag 12 juni zijn we naar Bad Berka gereden. Een gratis camperplaats, toilet legen mogelijk, het watertap is stuk. Coördinaten N 50.899447 E 11.286012 We zijn op de fiets naar Weimar geweest langs de Ilmradweg. Het grootste gedeelte was vlak maar er zaten een paar heftige hellingen in. Dan moeten we lopen. Weimar is niet zo bijzonder al staat hij op de UNESCO lijst. Ik denk dat dat meer komt door Schiller en Göthe, hun huizen zijn te bezichtigen en ze hebben grote bibliotheken. We hebben in totaal 50 km gefietst.

 

 

 

 

 

Schiller en Göthe

Maandag 13 juni. We zijn naar Point Alpha gereden. Coördinaten N50.723958 E 9.933808. €10,- geen voorzieningen. Hier is een museum over de Duits-Duitse grens, een stuk gerestaureerde grens met wachttorens aan beide kanten van de grens, de Duitse toren tegenover de Amerikaanse. Verder nog een legerbasis van de Amerikanen met voertuigen. Interessant en indrukwekkend.
We hebben een schitterend uitzicht uit de camper.

Dinsdag 14 juni. We gaan naar het volgende grensmuseum, Grensmuseum Schifflersgrund. Op een stuk gras mag je overnachten voor €6,- water en wc legen tegen betaling. De musea worden steeds mooier. Hier zijn weer veel andere dingen te zien. Erg interessant.
We hebben later op de middag 5 km gelopen. De omgeving is hier ook mooi.

Woensdag 15 juni, we gaan weer verder, naar het Grenzlandmuseum Eichsfeld. Deze is nog mooier van opzet en interessanter. Er is buiten een wandelroute van 6 km uitgezet langs de voormalige grens, langs de oostgrens heen en langs de westgrens terug. Het is vandaag best warm, ongeveer 27 graden.
We overnachten op camping Nesselröder Warte, coördinaten N 51.484725 E 10.155432. €14,- zonder stroom.

Mobiele wegversperring. Door te schuiven werd de weg afgesloten.

Grenscontrole, tegenwoordig nog te zien bij veel grenzen in Azië. Het was een vertrouwd beeld.

 

Donderdag 16 juni. We zij op de fiets naar Duderstadt geweest. Het meeste was vlak. We zijn in de Westerturm geweest waar een tentoonstelling is en in het oude Rathaus. Verder is het een mooie stad met heel veel prachtige vakwerkhuizen. We overnachten weer op de zelfde camping.

Vrijdag 17 juni. We gaan naar Northeim, ook een mooi stadje met vakwerkhuizen. Hierna rijden we door naar Ostenrode, nog een vakwerkhuizen stadje maar duidelijk minder mooi.
We overnachten 2 km verder voor de poort van de camping van Ostenrode, €18,- zonder stroom.

Zaterdag 18 juni. We gaan naar Schierke, parkeren daar en gaan lopen de Brockenberg op, de hoogste berg van de Harz, 1142 meter. Onderweg zien we erg veel dode bomen, dit komt door de extreme weersomstandigheden van de afgelopen jaren zoals storm en droogte, hierdoor zijn de bomen verzwakt en ontbreekt de natuurlijke veerkracht. Oorzaak voor het afsterven van de sparren zijn de schorskever die zich een weg door de buitenkant van de naaldboom naar het zachte weefsel daaronder vreten. Het is een erg triest gezicht.
We komen niet helemaal op de top van de Brocken. Het is 33 graden en eigenlijk te warm om 8 km heen en dan ook weer terug te lopen en dan ook nog bergop. We zijn tevreden over de tocht.
We zoeken een wandelparkeerplaats waar we kunnen overnachten. 11 km verder is een mooi, rustig plekje. Coördinaten N 51.779192 E 10.791093. Gratis, geen voorzieningen.

Maak jouw eigen website met JouwWeb