5 maart zijn we vertrokken naar Detmold, een stadje halverwege onze route naar Bad Königshofen waar we een reünie en een informatiedag voor onze volgende grote reis hebben. Camperplaats coördinaten N 50º18'6" E 10º28'34" alle voorzieningen. We hebben nog een uurtje gewandeld en in die tussentijd moet Irma haar fiets gestolen zijn. Hij zat met een slot aan de camper vast, het slot was los en de fiets weg.

6 maart We zijn eerst naar het politiebureau gereden om aangifte te doen. Hierna zijn we naar Hermannsdenkmahl gereden. Het grootste standbeeld van Europa. Het staat op een heuvel. Op de foto rechts de beeldhouwer die een hand met handvat voor het zwaard maakt.

Na het eten hebben we hier in de omgeving 15km gewandeld.

7 maart zijn we naar de Externsteine gereden. 13 zandstenen zuilen van een meter of 30 hoog. Wel bijzonder te zien.
's Middags zijn we naar Bad Königshofen gereden. Hier is onze reünie van de tocht langs de zijderoute. Erg gezellig om elkaar weer te zien.

8 en 9 maart: Een dag vol gezelligheid van de reünie en een dag vol voorlichting over onze Panamericana tocht vanaf november.

We kwamen toevallig bij een persbijeenkomst omdat er uit bier een likeur was gemaakt. We mochten ook proeven en kregen nog een flesje mee.

10 maart zijn we vertrokken naar Nürnberg. Camperplaats N 49º27'34" E 11º6'47" alleen een prullenmand, gratis. We zijn lopend naar het centrum gegaan en hebben de stad bekeken. Het is een oude vestingstad met een stadsmuur met torens en een burcht. Verder een paar mooie kerken en oude gebouwen. Een mooie stad.

11 maart Vandaag zijn we naar Bamberg gereden. Hier is een camperplaats met alle voorzieningen aan een kanaal, €15,00. Coördinaten N 49º53'8" E 10º54'10". We zijn lopend naar het oude centrum gegaan, bijna 2 km maar goed te doen. Bij de VVV hebben we een plattegrond gehaald en hebben een groot gedeelte van de stad bekeken. De binnenstad van Bamberg staat op De UNESCO lijst. Het is een mooie stad. Om 2 uur hadden we nog een stadswandeling via de VVV geboekt. Dit was niet zo geweldig. Het is maar 2 graden met een harde wind en de dame van de rondleiding stond steeds heel lang stil om van alles te vertellen. Niet goed voor onze lichaamstemperatuur. We zijn na bijna 2 uren weggegaan.

12 maart zijn we vertrokken, eerst naar een heel mooie barokkerk, de Vierzehnheiligen kirche.

Hierna naar Sesslach, een middeleeuws dorpje met een stadsmuur met torens en smalle straatjes.

Hierna zijn we naar Coburg gereden. De camperplaats was nu een bouwplaats maar op de parkeerplaats ernaast mogen we ook staan. €2,50, geen voorzieningen. Coördinaten N 50º15'11" E 10º57'49" Coburg heeft ook een klein oud centrum met een mooi marktpein. Er is ook een Veste, een vesting, boven aan een heuvel met een mooie tuin er naar toe.

13 maart Vanmorgen zijn we naar Weimar gereden. Hier is een camperplaats met een sanizuil. Coördinaten N 50º59'5" E 11º19'2" €10,00 We hebben bij de VVV een stadswandeling gehaald. Er is veel te zien hier. Goethe, Shakespear, Liszt, Nietzsche, Bach en Schiller hebben hier allemaal een tijdje gewoond.

14 maart zijn we eerst naar de gedenkplaats Buchenwald geweest. Het is erg indrukwekkend en er is een mooie tentoonstelling.

Hierna hebben we 283 km gereden naar Soest. Soest heeft een oud stadscentrum en een stukje stadsmuur met één overgebleven toren.
We staan hier voor €8,00 op de camperplaats. Coördinaten N 51º34'30" E 8º6'53", alle voorzieningen, zelfs wasmachines.
Aan het eind van de middag hebben we de mooie oude binnenstad nog bekeken. Er zijn veel vakwerk huizen.

15 maart zijn we weer naar huis gereden.