Dit is een weekend georganiseerd door de Camperclub Nederland omdat de Tour de France dit jaar start in Utrecht en je het op deze manier van dichtbij mee kunt maken. We staan op het parkeerterrein van de hockeyclub in Bunnik en mogen gebruik maken van de douches. Dat is heel fijn want het is erg warm, 34 graden.

 


Vrijdag 3 juli zijn werd om 12 naar Bunnik gereden waar we om een uur of 3 aankwamen. In de loop van de middag zijn we naar Utrecht gefietst om het parkoers voor de Tour de France voor morgen te verkennen en wat sfeer te proeven in het centrum. We zijn tot 21 uur in het centrum gebleven. Het was er erg gezellig met veel muziek.

Zaterdag 4 juli. De verwachting is dat het vandaag 34 graden wordt. We zijn om 11 uur naar het parcours gefietst en konden een plekje onder het viaduct bemachtigen, mooi in de schaduw en met een rand om op te zitten. Het was wel wachten. Af en toe kwam er een renner aan om het parcours te verkennen. Om half 1 kwam de de reclamekaravaan langs. Allemaal auto's met grote reclame beesten en zo er bovenop. Er werd van alles naar het publiek gegooid, petjes, dropjes, sleutelhangers en nog veel meer. Deze karavaan was na een kwartier voorbij. Om 2 uur kwamen de renners voor de tijdrit. Ze startten om de minuut, eerst kwamen 2 motoragenten, dan de renner, dan een motor met een cameraman en dan een tourwagen met een reservefiets. Wel leuk om het eens mee maken, maar ook een heel lange zit.

 

Het inrijden van de renners,

de reclamekaravaan,

en de tijdrit

 

 

Zondag 5 juli. Vandaag hebben we een stuk gefietst eerst naar Zeist, hierna naar de piramide van Austerlitz en hierna met een grote boog weer terug. De omgeving is hier erg mooi.
Het was een mooi weekend met een leuke nieuwe belevenis.